Afrika sıcakları İstanbul’a giriş yaptı! Nem yüzde 98’e çıkacak!

İstanbul’a giriş yapan yeni Afrika sıcak hava dalgası özellikle gece saatlerinde nem oranını yüzde 98’e çıkaracak.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının artmasının yanı sıra yüksek nem oranları da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Afrika’dan gelen yeni sıcak hava dalgasını ise kentteki nem oranını daha da artıracağı açıklandı.

Hava Forum sayfasının yaptığı tahmine göre, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası bugün (16 Temmuz Salı) İstanbul’a giriş yapıyor. Sıcaklık dalgasıyla birlikte bu geceden itibaren megakentte bunaltıcı sıcakların ve yüksek nemin etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da bütün hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak havanın özellikle akşam saatlerinde yüksel nemle birlikte seyretmesi öngörülüyor. Nem oranlarının yüzde 98 seviyelerine çıkabileceği belirtilirken, sıcaklık değerlerinin ise akşam saatlerinde bile 29 dereceleri göreceği tahmin ediliyor.

Hava Forum’un konuya dair paylaşımının tamamında şu ifadeler yer alıyor: “Bir aksilik çıkmaz ise Afrikamız yarın (salı) giriş yapacak. İlk bunalım salı gecesi başlayacak. İstanbul'da hafta boyunca geceleri nem oranı %98 seviyelerine çıkacak. Sıcaklık gece bile 27-29 derecelerde olacak. Zorlu günler başlıyor, herkese kolay gelsin…”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri