9 Eylül 2024 Pazartesi İstanbul’da İETT, metrobüs, Marmaray, tramvay İSPARK bedava mı, hangi saatler arasında ücretsiz?

Okulların açılacağı ilk gün olan 9 Eylül Pazartesi İstanbul’da hangi ulaşım araçları, hangi saatler arasında ücretsiz olacak? İşte yanıtı...

2024-2025 eğitim öğretim dönemi yarın çalacak ilk ders zili ile başlayacak. Yarın milyonlarca öğrenci ve öğretmen okula gitmek için yollara çıkacak. Peki megakent İstanbul’da yarın ulaşım ücretsiz olacak mı, metrobüs, İETT, Marmaray, Şehir Hatları ve İDO seferleri bedava mı olacak? Merak edilen soruların yanıtları belli oldu...

İstanbul’da ulaşım bedava mı 9 Eylül Pazartesi 2024?

İstanbul’da yaşayan milyonlarca öğrenci yarın ders başı yapıyor. Okullarına toplu taşıma veya servis kullanarak gitmek üzere yola çıkacak ilk, orta ve lise öğrencilerinin İstanbul’da trafikte ve toplu ulaşımda yoğunluk yaratması bekleniyor. Okulların ilk açıldığı gün olan 9 Eylül 2024 Pazartesi günü trafiği rahatlatmak için İstanbul Valiliği bu yıl ilginç bir karar almıştı. Buna göre, okullar yalnızca yarına mahsus olmak üzere saat 10.00’da başlayıp 15.00’te sona erecek. İstanbul trafiğinde oluşacak yoğunluğu önlemek için alınan kararın yanı sıra megakentte yarın toplu ulaşımda da rahatlatıcı tedbirler alındı.

9 Eylül Pazartesi metrobüs, tramvay, Marmaray, İDO ücretsiz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu eğitim yılının ilk gününde de kentte toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu.

Ücretsiz ulaşım hangi saatler arasında geçerli 9 Eylül Pazartesi?

İBB’den yapılan açıklama ile, 9 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da kuruma bağlı ulaşım araçlarında vatandaşlar bedava seyahat edebilecek. Yarın saat 06.00 ile 16.00 arasında uygulanacak ücretsiz toplu ulaşım imkanı yalnızca İBB’ye ait ulaşım araçlarında geçerli olacak.

İSPARK ücretsiz mi 9 Eylül Pazartesi?

Öte yandan İBB’nin aldığı önlemler kapsamında, okulların ilk günü İstanbul’da trafiğe çıkacak 17 bin okul servisi kentte yer alan İSPARK’lardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri