65 yaş ve üstü ücretsiz ulaşım devam edecek mi? İBB'den açıklama

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamalarına İBB'den yanıt geldi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği artan maliyetler nedeniyle 15 Ekim tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz binişine son vereceklerini açıklamıştı.

Türkiye'nin bazı kentlerinde bu kararın alınmasının ardından gözler İBB'den konuya ilişkin gelecek açıklamaya çevrilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada 65 yaş üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkının son verileceği yönündeki açıklamaların İstanbul'u etkilemediğini ve özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaya devam edeceği kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İBB'nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Özel Toplu Taşımacılık İşletim Sistemi (OTİS) sayesinde, İstanbul'da hizmet veren özel halk otobüslerine toplam 1,6 milyar lira destek verildi. 65 yaş üstü İstanbullular, özel halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanmaya devam edecek"

İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların ücretsiz seyahatleri kapsamında; Özel Halk Otobüsleri’ne yaklaşık 900 milyon lira doğrudan sübvanse sağladı. Ücretsiz yerine tam biletle geçecekleri varsayımı ile ortalama bilet ücreti üzerinden ise yaklaşık 700 milyon lira yolculuk gelirinden feragat edildi. Son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağlandı.

İBB tarafından üç yıl önce üstlenilen maliyet yükü sayesinde, toplu ulaşım hizmetinin devamlılığı sağlandı. Bugün tüm Türkiye genelinde karşılaşılan sorun da proaktif bir yaklaşımla bertaraf edilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul 30 Ağustos Zafer Bayramı ücretsiz etkinlikler neler 2023? 30 Ağustos İstanbul belediye konserleri ücretsiz 2023
Prens dizisi 2. sezon gelecek mi? Prens ikinci sezon ne zaman? Prens dizisi 2. sezon izle BluTV
Markette 'kapanış saati' tartışmasında kasiyere yumruk

İstanbul Haberleri Haberleri