25 yıllık bina yıkılacak!

1999 yılında dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından yapılan Kartaltepe Altan Erbulak Kültür Merkezi için yıkım kararı çıktı

Uzun bir süredir atıl ve bakımsızlık nedeniyle şikayetlerin de odağında olan Kartaltepe Altan Erbulak Kültür Merkezi'nin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz’ün imzası ile yıkılacağı öğrenildi.

3 katlı binadan oluşan, halk arasında Kartaltepe Kültür Merkezi Altan Erbulak Sahnesi olarak bilinen, geçtiğimiz dönem ise Münir Özkul Kültür Sanat Merkezi adıyla yeniden açılan binanın alt katında Altan Erbulak sahnesi, orta katında Mizah Müzesi, üst katında ise çocuk evi bulunuyordu.

Geçtiğimiz dönem bakımsızlık ve depreme dayanıksızlığı nedeniyle şikayetler alan ve yapılan karot sonrası riskli olduğu belirlenen kültür merkezinin yıkımının gelecek ay yapılması planlanıyor. Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan söz konusu kültür merkezi alanına ne yapılacağını sorduğumuz Teknik Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz, mahallenin ve mahallelinin ihtiyacına göre, mahalle muhtarlarından da görüş alınarak ortak bir kararla ne yapılacağına karar verileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Siirt’te öğrencileri taşıyan minibüs otomobille çarpıştı: 6 yaralı
İstanbul'da taksiciler taksimetrelerini güncellemeye başladı: Zamlı tarife 29 Temmuz'dan itibaren geçerli
Yunanistan ölüme terk etti, Türk sahil güvenlik kurtardı

İstanbul Haberleri Haberleri