19 Mayıs 2024 İstanbul'da toplu taşımalar ücretsiz mi olacak, Marmaray, metro, metrobüs, tramvay, İETT bedava mı?

İstanbul'da 19 Mayıs 2024 Pazar günü toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı belli oldu. Buna göre İETT, Marmaray, metro, metrobüs, tramvay gibi araçlar bedava olacak mı? İşte yanıtı...

19 Mayıs'a sayılı günler kala milyonlarca vatandaş hafta sonuna denk gelen Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşıma araçlarının (İETT, metro, metrobüs, Marmaray) ücretli olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul'da hafta sonu ile birlikte 19 Mayıs hemen hemen her ilçede konser ve etkinliklerle coşku ve heyecanla kutlanacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda megakentin pek çok noktasında düzenlenecek etkinliklere katılmak isteyenler, toplu taşıma araçlarındaki son durumu ücretsiz olup olmayacağını şimdiden arama motorlarında sorgulamaya başladı. Peki İstanbul'da 19 Mayıs 2024 Pazar günü toplu taşımalar bedava mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İşte yanıtı...

İstanbulluların merakla beklediği 19 Mayıs toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul'da Marmaray, Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Arnavutköy Metro hattı ücretsiz olarak megakentlilere hizmet edecek. Karara ek olarak Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban ücretsiz olacak.

İBB'den 19 Mayıs ile ilgili açıklama geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne bağlı İETT.AŞ tarafından yapılan duyuruya göre 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbulkart sahiplerine toplu taşımalar ücretsiz olacak. Buna göre 19 Mayıs 2024 Pazar günü İETT otobüsleri ve metro seferlerinde "Pazar günü" tarifesi uygulanacak.

Bu hatlarda seferler ücretli olacak: "Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir." ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da 19 Mayıs 2024 hava durumu, Pazar günü hava nasıl olacak?
İstanbul 18 Mayıs 2024 saatlik hava durumu, Cumartesi günü hava nasıl olacak?
Son dakika! İstanbul'daki tramvay hattında korku dolu anlar! Kamyon ve tramvay çarpıştı

İstanbul Haberleri Haberleri