15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 'SMA' yazılı araçla eylem yapan şüpheli tutuklandı: İfadesi ortaya çıktı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracını durdurarak trafiği kapatan şahıs tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracını durdurarak trafiği kapatan ve olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Resul Can Çatı'nın tutuklandığını duyurdu.

Dün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hareketli anlar yaşanmıştı. Köprü çift yönlü trafiğe kapatılırken sebebi ise bir şahsın SMA hastalarına dikkat çekmek için eylem yapması nedeniyle güvenlik tedbiri olarak alınan karar olduğu ortaya çıkmıştı.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Bakan Yerlikaya yaşanan olayın ardından konuya dair paylaşımında SMA yazan bir aracın saat 22.14'te yolu kapattığını ve aracı kullanan . C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edildiği bilgisini paylaşmıştı.

Polis ekipleri tarafından ikna edilen R.C.Ç. gözaltına alınmış ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin ifadesinde "pişman değilim" dediği öğrenilmişti.

Bakan Tunç: Tutuklandı

"SMA" yazılı araçla eylem yapan R.C.Ç.'nin "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak" ve "Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit" suçlarından tutuklama talebi ile sevk edildiği İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklandığını bildiren Tunç şunları söyledi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracını durdurarak trafiği kapatan ve olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Resul Can Çatı, "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak" ve "Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit" suçlarından tutuklama talebi ile sevk edildiği İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklanmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bayrampaşa'da sollama yaparken kazaya neden oldu: Yaralılar var

İstanbul Haberleri Haberleri