12 bin porsiyon palamut dağıtıldı

Fatih Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Balık Festivali, Kumkapı Meydanı’nda başladı. Karadeniz rüzgarının estiği festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 12 bin porsiyon palamutun dağıtıldığı etkinlikte, balık ekmek yemek isteyenler metrelerce kuyruk oluşturdu

16’ncı kez düzenlenen Balık Festivali'nde Karadeniz müzikleri çaldı, folklor ekipleri horon tepti. Etkinlkiğe, gelenlere taze balık ekmek, Trabzon helvası ve şalgam suyunun ikram edildi. 2 gün sürecek olan festivalde balık ekmek yemek isteyenlerce metrelerce kuyruk oluşturdu ortaya renkli görüntüler çıktı. Ayrıca Almanınından, Çinlisine yabancılar da yoğun ilgi gösterdi. Gelenlere elleriyle balık ikram eden Fatih Belediye Başkanı Mehmet Fatih Ergün, “Festivale ilgi yoğun. Balık sezonunu da şenlikli şekilde açmış olduk. Gelenlere toplam 12 bin porsiyon palamut ikram edeceğiz. Ben başkan olarak balığı dağıtıyorum, birazdan tadına ben de bakacağım” dedi.


Hepimize görev düşüyor

“Bizim balıkla olan ilişkimizin bugün balık denildiğinde akla ilk gelen balık-ekmek yemekten çok daha ileri bir seviyede olduğunu sizler de takdir edersiniz. Bu ilgiyi, çeşitliliği, canlılığı yeniden sağlamak için balıkçılarımızı ve balıkçılığı destekleyen, bilinçli balıkçılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayan etkinlikler yapmayı sürdüreceğiz” diyen Ergün, “Bilinçli balıkçılık, denizlerimizdeki balık çeşitliliğiyle bütün denizlerimizi yaşatır. Denizlerimizin kirlilikten korunması, balıkçılığın avlanma zamanlarında, uygun yöntemlerle yapılması, bize mahsus balıkçılık kültürünün geleceği açısından çok önemlidir. Ben, bu konuda hepimize görev düştüğüne inanıyorum. Denizlerimizi kirletmeyerek, deniz konusunda bilinçli hareket ederek bu güzel şehrin büyük nimetini, süsünü hep birlikte koruyacağız” ifadelerini kullandı.


DHA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri