100 günde neler yapıldı?

Bakırköy Belediye Meclisi toplantısı Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda 31 Mart seçimlerinden bu güne yapılanlar hazırlanan bir slayt video ile meclise sunuldu.

Bakırköy Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart seçimlerinden bu yana belediyenin yaptıklarının gösterildiği slayt video öncesi gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Meltem Uncular, Srebrenitsa katliamı, Mesut Metin 15 Temmuz ve 5 Temmuz Başbağlar Katliamı, Ak Partili Ramazan Denli 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, Gülcan Gerz’de Hicri Yılbaşı’nı da temsil eden 7 Temmuz’da idrak edilecek olan Muharrem Ayı ve Aşure Günü ile ilgili konuştu.

Ünsal teşekkür etti

Gündem maddelerinden olan ve oy birliği ile geçen Türkan Saylan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin 2024/2025 ücret tarifesi hakkında Tarife Komisyonu adına konuşan CHP’li Meclis Üyesi Pınar Ünsal da önceliklerinin kızların ve gençlerin huzurlu, güvenli ve iyi şartlarda barınmalarını sağlamak olduğunu söyleyerek, “Hiçbir kar amacı gütmeden komisyonumuzca ücret tarifemizi belirledik. Komisyonda yer alan ve oy birliği ile geçmesine destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Video Meclis'e izletildi

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, 31 Mart seçimlerinin ardından Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında yapılanların gösterildiği video Meclis'e izletildi. Bu güne kadar yapılanların anlatıldığı gösterimde, “Meydan, cadde, sokak, ve açık alanların yıkama ve temizlik çalışmalarına başladık. Sokaklardaki ağaçları ve otları budadık. Parklarımızdaki otları biçtik. Oyun aletlerini tabi ettik, parkların temizliğini yaptık. Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evimizi 15 gün gibi kısa bir sürede baştan sona yeniledik. Engelliler Parkı olarak hizmete alınan Kerim Selim Altınok Kardeşler Parkı’nı onardık. Sokak ve caddelerimizde alt ve üst yapı çalışmalarına hız verdik. Zuhuratbaba Demirkapı Caddesi’nde İSKİ ile yağmur ve atık su çalışmamızı başlattık. Devam eden çalışmamız tamamlandığında, yağışlı havalarda komşularımızın yaşadığı su baskını ve olumsuzluklar son bulacak. Hasarlı yollarımızı asfaltladık, kaldırımlarımız düzenledik ve yeniledik. 12 Mahalle ve 61 sokakta bulunan tunç noktada asfalt yama bakımları ve yenileme yaptık. Ayrıca toplamda 5 Mahalle ve 15 sokakta 6 bin metrekare tretuvar bakım onarım ve yenileme çalışmasını tamamladık” denildi.

Sahne onarımı yapıldı

100 günde yapılanların anlatıldığı videoda, “Botanik Park’ın mevcut durumunu yerinde tespit ettik. İBB ile birlikte projelendirme çalışmasına başladık. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni tadilata aldık. Sahne onarımını gerçekleştirdik. Isıtma ve soğutma sistemlerini yeniledik. İç ve dış cephe boya işlemlerini ve peyzajını tamamladık. Çalışmalarımızın ilk meyvesini Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezimizde organize ettiğimiz Açık Hava Sineması ile aldık Nostalji yolculuğuna çıktığımız gecede ilk film başrollerini Bakırköylü sanatçımız Münir Özkul’un Adile Naşit ile paylaştığı 'Neşeli Günler’ oldu. Fildamı’nda belediyeye ait alan hakkında rapor hazırladık. İlgili birimlerle çalışmalara başladık. İspirtohane, Bakırköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’ni ziyaret ederek eksiklerini tespit ettik” ifadeleri yer aldı.

GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK

Videoda, “Bakırköy Belediye Meclisi’mizi Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları olmak üzere 3 kez topladık. Haziran ayı toplantısında ‘Kentsel Dönüşüm ve Afet İşleri Müdürlüğü’ kurduk. Artı 1 kat kararın çıkarılması için çalışmalarımızı hızlandırdık. İBB’nin sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verdiği VETBÜS, 3 mahallemizde Bakırköy Veterinerlik İşleri Şefliği personeli ile çalıştı. Can dostlarımızın muayene, iç-dış parazit ve mikroçip işlemlerini yaptık. Gençleri unutmadık. Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi’nde gençlerle bir araya geldik. Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ettik, öğrencilerimizin taleplerini dinledik. LGS giriş sınavında da öğrenci ve velilerimizi yalnız bırakmadık. Okullarımızı gezdik, başarı dileklerimizi ilettik. Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi’mizde ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kurslarımız Ağustos ayı itibari ile başlıyor. Evim dediğimiz Bakırköyümüzde, birlik ve beraberliğin, komşuluk bağlarının güçlenmesi için özel gün ve haftaları önemsedik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramızı coşku ile kutladık. Bayram öncesi belediye kreşlerimizdeki öğrencilerimizle bir araya geldik. 23 Nisan günü ise Cumhuriyet Meydanı’nı karnaval alanına döndürdük. Coşku ‘Egemenlik Yürüyüşümüz’ ile katlandı. Baharı neşe ile karşıladık. Hıdırellez Bayramı için adres yine Cumhuriyet Meydan’ydı. Danslar ettik, dileklerimiz için komşularımıza gül fideleri dağıttık. Gayrimüslim komşularımızın da bayramını unutmadık. Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi’ni ziyaret ettik. Komşularımızla bayramlaşıp kucaklaştık. Anneler Günü’nde sofrayı bu kez Bakırköy Belediyesi olarak bizler kurduk. Sanatçılar Parkı’nda Bakırköylü anneler dinlenip eğlenirken, çocuklar çeşitli etkinlikler katıldı. Engelliler Günü’nde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine misafir olduk. Günlük hayatta karşılarına çıkan zorlukları deneyimledik, hayatlarını kolaylaştırmak için yapabileceklerimizi konuştuk” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Naci Görür'den endişe veren açıklama: 'Deprem biterse, hepimiz biteriz'
Ahmet Özer: Engelsiz bir Esenyurt yaratabilmek için...
Sağlıkta yine şiddet vakası: Doktora motosiklet kaskıyla saldırdı

İstanbul Haberleri Haberleri