Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 12 bebeğin çete tarafından öldürülmesinden Sağlık Bakanlığını da sorumlu tuttu. Özdağ, "Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu derhal istifa etmelidir" dedi.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç sağlayan yenidoğan çetesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yenidoğan çetesinin bebekleri her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırdığı, bu şekilde bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölümüne neden olduğu ortaya çıkmıştı.

Bebeklerin durumunu daha ağır göstererek, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarını sağlayan ve bu yolla SGK'den yüksek ücret tahsil eden çeteye tepkiler dinmiyor.

Yaşanan skandal Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alırken Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sağlıkta İllegalite ve Kötü Uygulamalara İzin Vermeyeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

"SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Açıklamada şöyle denilmişti:

Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

ÜMİT ÖZDAĞ SAĞLIK BAKANINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Öte yandan kameralar karşısına geçerek gündemdeki konuya dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, toplumda cezasızlık algısı oluşturmaya çalışıldığını söyleyerek "Böyle bir şeyin olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum." şeklinde konuşmuştu.

Memişoğlu'nun açıklamaları sonrası çok sayıda kişi 'istifa çağrısı' yaptı. Bu isimlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu.

"12 bebeğimizin hastanelerde öldürülmesinin siyasi sorumluluğu Sağlık Bakanına aittir" diyen Özdağ, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırdı.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "12 bebeğimizin hastanelerde öldürülmesinin siyasi sorumluluğu Sağlık Bakanına aittir. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu derhal istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 ülkeye yeni büyükelçi
Opera'nın Perde Arkası: W. A. Mozart’ın Don Giovanni eseri 27 Ekim'de İstanbul'da
Konyaspor maçına hazırlanan Beşiktaş kondisyon ve taktik çalıştı!

Gündem Haberleri