Yurtta istismar ve kötü muamele iddiasını Meclis gündemine taşıyan Çömez: Bakanlık bilgilere nasıl ulaştığımı bulmaya çalışıyor

Yurttan kaçan 2 çocukla yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabına taşıyan ve hakkında bakanlık tarafından soruşturma başlatılan İYİ Partili Çömez, "Bakanlık yetkilileri yurda ve cezaevine giderek benim bilgilere nasıl ulaştığımı bulmaya çalışıyor" dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'de koruma altında bulunan çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin yeterince yerine getirilmediği iddiasını TBMM gündemine taşıyarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a sorular yöneltmişti.

İddiasının arkasında durmayı sürdüren Çömez, sonrasında Sincan'da yurttan kaçan iki çocukla yaşadıkları koşullara dair yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak Bakan Göktaş'a yeniden seslenmişti.

Çocukların iddiasına göre yurtta kalan başka çocuklar uyuşturucu kullandıktan sonra yurda dönüyor ve çocuklar yurt görevlilerinin kötü muamelesine ve hakaretlerine maruz kalıyor. Öte yandan çocuklardan birinin anlattıkları ise kan dondurmuştu. İddiaya göre çocuk, kendisinden büyük başka bir çocuk tarafından bıçaklandı ve yurtta kalan bir çocuğun cinsel saldırısına uğradı.

Çocuklarla olan görüşmenin ardından Çömez'in soru önergesi yanıtlanmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların yurtta yaşadıkları kötü olaylara dair iddiaları üzerine harekete geçti.

Bakanlıktan Çömez hakkında suç duyurusu

Bakanlık, Çömez'in devlet kurumlarından herhangi bir izin almadan devlet korumasında olan çocuklarla zorla görüşme gerçekleştirdiğini savundu ve söz konusu yayının kurgu olduğunu iddia etti. Bunun üzerine bakanlık Turhan Çömez ve dahli bulunan tüm ilgililer hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', "Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması', "Bakım ve gözetim altındaki kişinin rıza dışı kaçırılması" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Çömez: Bakanlık yetkilileri bilgilere nasıl ulaştığımı bulmaya çalışıyor

Sosyal medya hesabından konuya dair yeni paylaşımda bulunan Çömez, bakanlık yetkililerinin yurda ve cezaevine giderek bilgilere nasıl ulaştığını bulmaya çalıştıklarını açıkladı.

Çömez'in paylaşımı şöyle:

Ateş bacayı sardı anlaşılan. Bakanlık yetkilileri yurda ve cezaevine giderek benim bilgilere nasıl ulaştığımı bulmaya çalışıyor. Önce benim soru önergeme cevap ver @MahinurOzdemir. Kaç çocuk cezaevinde? Kaç çocuk kayıp? Mesela HA nerde? SYK, MT hangi cezaevinde? Diğer soru önergem de yolda….

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

AK Partili il başkanı görevinden istifa etti
İstanbul'da ahşap binada korkutan yangın: Müdahale ediliyor
Borsa günü yükselişle kapattı

Gündem Haberleri