YKS 2024 ek tercihleri ne zaman? YKS ek tercihleri başladı mı? ÖSYM rehberi

YKS 2024 yerleştirme sonuçları açıklandı. Herhangi bir lisans veya ön lisans programına yerleşemeyen adaylar ek tercih tarihlerini araştırmaya başladı. Peki 2024 YKS ek tercihler ne zaman? Ek tercih süresi ne kadar? Nasıl tercih yapılır? İşte cevaplar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 2024 yılında 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. 2 milyon 819 bin 362 kişini girdiği sınavın sonuçları ise 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, aldığı puan ile kaydolabileceği yükseköğretim programlarını araştırmaya başladı. Tercih yapmak isteyen adaylar, tercihlerini ÖSYM tarafından açıklanan 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında yaptı.

İlk tercih sonuçları ise 13 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla, tercih listesine yazdığı bölümlerden herhangi birine yerleşemeyen adaylar büyük bir üzüntü yaşadı.

Peki bu adaylara ikinci bir fırsat sunacak olan YKS 2024 ek tercihleri ne zaman yapılacak? Adaylar nasıl ek tercih yapacak? Bölümlerin kontenjan durumuna nasıl bakılır? İşte tüm bu soruların cevapları...

2024 YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

İlk tercihler ile kayıt hakkı kazanan adaylar, seçtikleri bölüme kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Önceki senelere bakıldığında ek tercih döneminin, ilk kayıt tarihlerinin sonlanmasıyla başlaması bekleniyor. Konuya dair Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ek tercih dönemi başladığında ÖSYM'nin öğrenci adaylarına rehber olması için bir kılavuz yayınlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İYİ Parti Genel Başkanı Eskişehir'de Aydın ailesinin düğününe katıldı
Ankara'da çocuğu ısıran köpek hakkında açıklama
Esenyurt'ta 38 katlı binada yangın

Gündem Haberleri