Yenidoğan çetesi soruşturmasında ismi geçiyordu: CHP’li meclis üyesi istifa etti

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'den istifa etti.

İstanbul'da aralarında doktorlar ve hemşirelerin de olduğu bir çetenin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu ortaya çıkmıştı.

Bebeklerin durumunu daha ağır göstererek, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarını sağlayan ve bu yolla SGK'den yüksek ücret tahsil eden çete aynı zamanda usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde etmişti.

'Yenidoğan çetesi'ne yönelik soruşturmada şu ana kadar 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmişti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Odatv'nin haberine göre; Yenidoğan çetesi şüphelilerinden CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekim Ahmet Atilla Yılmaz istifa ettiği açıkladı. Yılmaz istifasında "Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partiden istifa ediyorum" dedi.

İşte Yılmaz'ın istifa dilekçesi:

"KAMUOYUNA DUYURU

Dört kız babası ve 34 yıllık bir hekim olarak adımın bu vahim vakada anılmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Gerçeklerin biran önce ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğimi bildiririm. Çünkü hakkımda her ne kadar ihmali davranışla kasten adam öldürme ve suç işlemek amacı ile üye olma suçlamaları yöneltilmemişse de üzüntümün büyük olduğunu ifade etmek isterim. Tarafımın ifadesi alındıktan sonra salıverilmem ve göz altına alınmamış olmam da adaletin tecelli edeceğine ve gerçeklerin ortaya çıkacağına ilişkin inancımı yükseltmiştir.Yüce Türk adaletine güvenim tamdır. Sürecin siyasallaştırılması adına, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partimden istifa ediyorum.
Saygılarımla arz ederim.
Ahmet Atilla Yılmaz"

ÖZGÜR ÖZEL SERT KONUŞMUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya dair açıklamasında "Medyaya İletişim Başkanlığı’ndan şunu pompalıyorlar. Efendim, bu işin içinde bir DEM’li var. Bu işin içerisinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir." ifadelerine yer vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yaşar Cızlak, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkan Adayı olduğunu açıkladı
Kızılcık Şerbeti dizisinden İBB'nin Askıda Fatura uygulamasına destek
İstanbul-Ataşehir nöbetçi eczaneler listesi 19 Ekim 2024

Gündem Haberleri