Yenidoğan bebek çetesi üyeleri kim? Yenidoğan bebek çetesinde hangi hastanelerin ismi geçiyor?

Türkiye gündemini sallayan yenidoğan bebek çetesine yönelik yürütülen soruşturma sona erdi. Gelişmeler sonrası yenidoğan bebek çetesi üyelerinin kim olduğu ve ismi geçen hastaneler merak edilmeye başlandı. İşte çete hakkında merak edilenler...

Son olarak gündemi sallayan yenidoğan bebek çetesi Türkiye'yi yasa boğdu. İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket eden çetenin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri, ölümlerine sebep olldukları ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Olayın tespit edilmesinin ardından toplamda 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamenin detaylarına da ulaşıldı.

YENİDOĞAN ÇETESİ ÜYELERİ KİMLER?


İddianamede, maktul bebeklerin her türlü enfeksiyona açık şekilde yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı ifadeleri yer alırken, bu şekilde bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölümüne neden olunduğu da yazdı.

Şüpheli çete üyelerinin usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde ettikleri açıklandı.

Yenidoğan çetesi üyeleri için hazırlanan iddianamede sona gelindi.

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİ ÜYELERİ KİM?

Şüpheliler arasında bulunan isimlerden bilinenleri Fırat Sarı, İlker Gönen, Gıyasettin Mert Özdemir olarak ifade edildi.

Şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu suç örgütünün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiraladığı ve işletmeleri devraldığı, yine söz konusu hastanelerden tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu bilinen bilgiler arasında yer aldı.

TOPLAMDA 177 YIL'DAN 582 YILA KADAR HAPİS CEZASI


Söz konusu iddianamede, şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen'in aldıkları ceza oranı da dikkat çekti. Şüphelilerin 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yenidoğan Çetesi’nin lideri Fırat Sarı kimdir, tutuklandı mı? Dr. Fırat Sarı hangi hastanede çalıştı?
Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İYİ Parti'den TBMM'ye ilk 4 madde için kanun teklifi: 'Değişiklik talep edenler hapisle cezalandırılsın'

Gündem Haberleri