Yeniden Refah Partisi'nden ‘Kasım Gülpınar’ tepkisi: Sınırları zorlayan bir 'tam hukuksuzluk' halidir

Yeniden Refah Partisi, Murat Kurum'un katılımıyla Şanlıurfa'da gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında, Yeniden Refah Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın protokolden çıkarılmasına yönelik açıklama yaptı.

Bakan Murat Kurum'un Şanlıurfa'da düzenlediği İl Koordinasyon Toplantısı'nda Yeniden Refah Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar için tahsis edilen sandalye kaldırıldı ve yeri değiştirildi. Konuya Gülpınar tepki gösterirken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ta sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kılıç tarafından partinin resmi sosyal medya platformlarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımıyla icra edilen İl Koordinasyon Toplantısı'nda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar'ın adının, salona girildiği anda Divan'dan alınması, sınırları zorlayan bir "tam hukuksuzluk" halidir. Devleti, kurumları, hukuk sistemini yok saymaktır. Bir gün önce Adıyaman'da, CHP'li Belediye Başkanı, olması gerektiği gibi Divan'a dahil edilirken, ertesi gün aynı içerik ve ad altında yapılan bu toplantıdan, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın şahsında Şanlıurfa'nın, Şanlıurfalıların dışlanması kabul edilebilir bir durum değil. Ankara'nın, bu saygısızlık, hukuksuzluk ve ilkelliğe kayıtsız kalmayacağını, yeni bir demokrasiyi yok sayma ve umutsuzluk vakasını izlemekle yetinmeyeceğini umuyoruz. Her şeye rağmen salonu terk etmeyen, Şanlıurfa'nın hukukuna sahip çıkan, tepkisini azami bir devlet adamlığı ciddiyeti ve nezaketi ile seslendiren, Yeniden Refah Partili Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar'a da adını Divan'dan çıkaran ilkelliğe karşı sergilediği ilkeliliği nedeniyle teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Gülpınar'ın orada dediği gibi "Bir şeyi yok saymanızla o şey yok olmaz'"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sulama kanalına giren çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Sarıyer'de köpekler aşılanıyor
Ekrem İmamoğlu: Hiç kimse yoksul kalmamalı

Gündem Haberleri