Yeni Şafak, Kayseri'deki gerilimden Ümit Özdağ'ı sorumlu tuttu...Özdağ'dan tepki gecikmedi

Yeni Şafak gazetesi, Kayseri olaylarında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı hedef gösterdi. Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kendisini hedef alan Yeni Şafak'a tepki gösterdi.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Kayseri'de çocuğun taciz edilmesiyle başlayan ve sonrasında diğer illere sıçrayan gerilimde suçluyu buldu.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarının ardından Suriyeli göçmenlere yönelik protestolar gerçekleşmişti. Yeni Şafak gazetesi, sığınmacılara yönelik açıklamalarıyla hedef gösterilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı yaşanan olaylardan sorumlu tuttu.

Yeni Şafak'ın "Kayseri'deki Suriyelilere yönelik saldırıların arkasından Ümit Özdağ çıktı! Özdağ hedef gösterdi maşaları yaktı" başlıklı ifadelerinin kullandığı haberde Özdağ’ın olaylardan 2 ay önce paylaştığı videoda Suriyelilerin tek tek afişe edildiği iddia edildi.

Yapılan habere sosyal medya hesabından tepki gösteren Ümit Özdağ, "Yeni Şafak, büyük Kürdistan kurulması için tasarlanan ülkemizi iç savaşa sürüklemek için kurulan tuzağın medya aracıdır" dedi.

"Yeni Şafak, Türkiye’ye yönelik demografik tecavüzün başlıca savunucularındandır" diyen Özdağ, bir video paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkemizde kalmasını ve yenilerinin gelmesini UTANMAZCA savunmaktadır. Yeni Şafak, büyük Kürdistan kurulması için tasarlanan ülkemizi iç savaşa sürüklemek için kurulan tuzağın medya aracıdır. Atatürk ve milli, üniter, laik Türk devletine düşman olan Yeni Şafak, Atatürk’ün askeri olan Ümit Özdağ ve Atatürk’ün partisi olan Zafer Partisi’ni doğal düşman görmektedir. Bu konuda da haklıdır. Zafer Partisi de Yeni Şafak Gazetesi'ni Türkiye’ye düşman yayın organı olarak görmektedir. Zafer Partisi için Yeni Şafak İngiliz muhipler derneği yayın organıdır. 2 ay önce Kayseri’de yerel bir YouTube kanalı Suriyelilerin yoğun olduğu mahalleden görüntüler yayınlamıştı.

"Yeni Şafak çalışanlarına balık yağı içmelerini öneriyorum"

Ben de sosyal medyadan bu X mesajını yeniden paylaşmıştım. Tabii Kayseri’yi bilmeyen, yaşadıkları mahallede kimin nerede oturduğunu bilmeyen, mahallelerini tanımayan Kayserililer benim yeniden yayınladığım videodan Suriyelilerin nerede oturduğunu tespit edip ev ve dükkanları basmışlar(!) Yeni Şafak çalışanlarına balık yağı içmelerini öneriyorum. Beyin kireçlenmesi durumunda yararı olur mu bilmem ama deneyin. Ve olayların neden olduğunu anlatan bir Kayserili ile sizi baş başa bırakıyorum. Kayseri’de ve diğer kentlerde yıllardan bu yana gerçekleşeceği konusunda uyardığımız bu olayların nedenini anlamazsanız bu ülkenin başını büyük belalara sokarsınız.

Ümit Özdağ 'Evlerinize dönün' çağrısında bulunmuştu

Kayseri'de yaşanan olayların patlak vermesinin ardından Ümit Özdağ, Kayseri halkına seslenmiş ve 'Evlerinize dönün' çağrısında bulunmuştu.

Olaya ilişkin Ümit Özdağ sosyal medya hesabından "Sevgili Kayserililer, polis güçlerine yardımcı olarak evlerinize dönün. Tepkinizi gösterdiniz. Olayların büyümesi Türkiye’nin düşmanlarının işine yarayacaktır." ifadelerine yer vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya duyurdu...Tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 47 şüpheli gözaltında
CHP lideri Özgür Özel Bosna Hersek’te: Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile görüştü
İBB, Şile’deki kaçak yapıları yıktı

Gündem Haberleri