Yeni Akit'ten polis memurunun öldürülmesine skandal gerekçe: Laiklik ve Kemalizm

Yeni Akit gazetesinin Ümraniye’de polis memurunun şehit olmasının altında yatan nedenini “Kemalist rejim” olarak gösterdi.

AK Parti iktidarına yakın Yeni Akit gazetesi, İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçit'in kaçmasının ardından yaşanan arbedede silahla ateş edilmesi sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olmasının gerekçesini Kemalizm ve laiklik olarak gösterdi.

Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre G. (19) karakoldan kaçmıştı. Karakolda görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz, kaçan şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü. Şüpheli Yunus Emre G, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalanırken bu sırada arbedede çıkmıştı.

Şüphelinin polisin silahını alarak çevreye ateş etmesi sonucu Şeyda Yılmaz şehit olmuş ve 2 kişi yaralanmıştı.

YENİ AKİT'TEN SKANDAL GEREKÇE: ŞERİAT ÇAĞRISI YAPTI

Yaşanan olayı "Ülke teksas'a döndü! Kemalist rejim suç makineleri üretiyor!" başlığıyla veren AK Parti iktidarına yakın Yeni Akit gazetesi, haberde "Kemalist rejimin laik kanunlarıyla memleket suç makineleriyle dolup taştı" ifadelerine yer verdi.

Şeriat çağrısı yapılan haberde polis memurunun öldürülmesinde suçlu, 'Kemalist rejim' ve 'laiklik' olarak gösterildi. Fırsatı kaçırmayan ve Kemalist rejimi ve laikliği hedef alan Yeni Akit gazetesi, söz konusu haberin ilgili kısmında şu ifadelere yer verdi:

Kemalist rejimin laik kanunlarıyla memleket suç makineleriyle dolup taştı. İslam hukuku ile adalet tesis edilmediği sürece millet koyun, suçlununsa kasap olduğu toplum düzeni sürer gider.

Kabileler bile böyle sabıkası olan birini aralarında barındırmaz. Fakat memlekette tacizden tecavüze, yolsuzluktan cinayete herkes elini kolunu sallayarak sokakta gezebiliyor, istediği suçu işleyebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sancaktepe Kent Lokantası açıldı mı, ne zaman açılacak, nerede, açık adresi ne?
Şehit polis Şeyda Yılmaz'a acı veda: Son yolculuğuna uğurlandı
Spor yazarı Ercan Güven son yolculuğuna uğurlandı

Gündem Haberleri