Valilik harekete geçti: CHP'li belediye başkanı ifadeye çağrıldı

Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesi ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadeye çağırdı.

31 Mart yerel seçimlerden önce DEM Parti hakkında söylediği sözlerle gündem olan ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin ilk kadın başkanı seçilen CHP'li Burcu Köksal'ın ilk icraatlarından biri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadan faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerini kapatmak olmuştu.

Ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ın nikah ücretlerini sığınmacılar için 25 kat artırarak 10 bin TL’ye yükseltilmesi yönünde aldığı karar tartışmalara yol açmış ve ayrımcı uygulamalara başvurduğu gerekçesiyle kendisine yönelik tepkiler gelmişti.

Sığınmacılara yönelik uygulamalarıyla gündeme gelen CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı Afyonkarahisar Valiliği ifadeye çağırdı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tam olmasına rağmen ruhsat vermediği iddiasıyla Köksal'ın ifadeye çağrıldığını paylaştı.

Yarkadaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Afyonkarahisar Valiliği, CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı. Valilik, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tam olmasına rağmen ruhsat vermediği iddiasıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi." ifadelerine yer verdi.

Burcu Köksal'dan açıklama

Halk TV'ye konuyla ilgili açıklama yapan Köksal, Irak uyruklu kişinin kendisinin başvurusunun bulunmadığını Türk vatandaşın başvurusunun bulunduğunu belirterek durumun kanuna uygun olmadığını ve bu yüzden ruhsat başvurusunun iptal edildiğini söyledi.

İfadeye çağrılmasına tepki gösteren Köksal "Ben kanunu uyguladım. Kanunu uyguladığım için benden ifade vermem isteniyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum." dedi.

Köksal şunları söyledi:

"Kanuni olarak ruhsatsız işletilen iş yerleri için denetim yaptık. Bu yer de ruhsatsız çıktı mühürlendi. Bu kişinin ruhsat başvurusu olmadığı da tespit edildi. Bu kişi Valiliğe giderek dedikodu üzerine müracaat etmiş. Valilik de beni ifadeye çağırıyor."

Müracaat yapılmamış. Kendisinin bir başvurusu yok, Türk bir vatandaşın başvurusu var. Ancak kanuna uygun değil. Bu yüzden ruhsat başvurusu reddedildi. Biz imara uygun olmaya yere izin vermeyiz. Bizim belediyemize kayıtlı bir müracaat yapılmamış.

Ben kanunu uyguladım. Kanunu uyguladığım için benden ifade vermem isteniyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Yazılı olarak ifademi gönderdim. Böyle bir durumda Valilikten bir telefon almayı beklerdim. İşin aslı ne sorulabilirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

ABD'den Türkiye'ye F-16 mesajı: 'Bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı'
İstanbul'da mide bulandıran olay: Köpeğe cinsel istismar şüphelisi gözaltına alındı
Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda ses kayıtları ortaya çıktı: 'Bir işi beceremediniz'

Gündem Haberleri