Uz’man

Eski hesap uzmanı Kemal bey’den, Erdoğan’a, uzmanlık sorusu… Enişten. Dünürün. Abin. Oğlun. Özel Kalem Müdürün, Man adasına 15 milyon dolar gönderdi mi, göndermedi mi, hesabını ver…Tam o sıralarda eski hesap uzmanı Kemal bey’den siyasi literatüre geçecek tarihi  bir bilgi  geldi, “Ben eski hesap uzmanıyım, malın nasıl götürüleceğini sizden daha iyi bilirim..” 

Eski hesap uzmanı Kemal bey’den, Erdoğan’a, uzmanlık sorusu… Enişten.
Dünürün.
Abin.
Oğlun.
Özel Kalem Müdürün, Man adasına 15 milyon dolar gönderdi mi, göndermedi mi, hesabını ver…Tam o sıralarda eski hesap uzmanı Kemal bey’den siyasi literatüre geçecek tarihi  bir bilgi  geldi, “Ben eski hesap uzmanıyım, malın nasıl götürüleceğini sizden daha iyi bilirim..” 
*
Uzman sorusu karşısında Man adası ithamlarının muhatabı ve efradından çeşitli yanıtlar geldi, Belge sahte diyenler oldu, para gitmedi geldi, diyenler oldu, para dolar cinsinden olduğu için dolayısıyla havalenin, yurtdışından işlem yapılmış gibi görülmesi normal diyenler oldu, hatta, CHP sözcüsü Bülent Tezcan gibi, ‘Biz ortada bir suç var demedik ki, sadece etik değil” diyenler oldu.
*
İki gün önce Resmi Gazetede yayımlanan AYM (Anayasa Mahkemesi) kararında, 2013 yılı kesin hesapları mercek altına Kemal Kılıçaroğlu başkanlığındaki CHP’ye…
Parti kasasından ödenen otel masrafı, sırra kadem basan gelir makbuzları. dip koçanları yok edilen belgelerin yanı sıra, partiye ait paranın kime, hangi gerekçeyle harcandığı soruldu.

Fatura.
Fiş.
Resmi yazı.
Ya da onun yerine geçecek  en ufak bir belge sunulamadığı gibi, AYM heyetini ikna edecek savunma metni de gönderilemedi. Hal böyle olunca, AYM, sen, parti parasını doğru düzgün kullanmayı becerememişsin diye, CHP’nin 108 bin 797 lirasını aldı, hoop hazineye aktardı. Üstüne üstlük, sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulundu. Bu konuda geçmişte sabıkası olan CHP’nin, bir kez daha ceza alacak olması da sürpriz bir sonuç gözükmüyor.
*
34 yaşındaki Rıza Sarraf, ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmeyi kafasına koyduğunda…

Konşimentolar sahteydi.
Proforma faturalar sahteydi.
Makbuzlar sahteydi.
Kaşeler sahteydi.
İmzalar sahteydi.
Gana, İran, Dubai, Çin, Türkiyede’ki şirketleri, paravan, yani sahteydi.
Biz de rüşvet olarak geçen ilişkilere taktığı “Çikinova” ismi, uydurma, düpedüz sahteydi.
Uçağa yüklediği kaçak altını, laboratuar malzemesi olarak yutturduğu için, havadaki uçuşun hikayesi de sahteydi.

Buna rağmen…
İlk etapta ömür boyu hapisle yargılanmak üzere dosyası hazırlanan, dünya ülkelerine kök söktüren, ne kadar güvenlikli sistem varsa hepsini dele dele geçen  adamın, Türkiye ve ABD’deki savunmalarına bak, öyle ya da böyle, jüriyi iknaya yönelik sözleri var.
*
AYM, Man adasındaki sözde milyon dolarlık havalenin peşine düşen CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “435 TL.’lik otel ödemesi, kim adına ne zaman niye yapıldı” diye soruyor…
Ben eski hesap uzmanıyım, malın nasıl götürüleceğini sizden daha iyi bilirim diyen Kılıçdaroğlu’ndan tık yok.
*
Öte dünyada Kılıçaroğlu lehine  “Eski hesap uzmanı ama, ne Man adasında olup bitenlerden haberi var, ne de parti kasasından götürülen abidik gubidik harcamalardan…” diye şahitlik yaparım.

Zira…
Bir otel harcamasının açıklamasını yapmak için hesap uzmanlığına filan gerek yok, sıradan bir halk’man bile şrakk diye cevap verir. Yok, niyet götürmeyi iyi bilmekse, götürmeye çalışmaksa, götürürken paçayı kaptırmaksa, mesele, AYM ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki mesele haline gelmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri