Ümit Özdağ'dan o avukata tepki: Seni Afganistan’a yollayalım, Kabil barosunda çalış

Avukat Mustafa Kocamanbaş tepki çeken paylaşıma imza attı. Kocamanbaş'ın açıklamaları sosyal medyada eleştiri yağmurunu tutulurken bir tepki de Ümit Özdağ'dan geldi.

Kocaeli'nde bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrencilerin, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle okula alınmaması gündemdeki yerini koruyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin elbise giyen öğrencilerin okula alınamamasını 'basit bir olay' olarak nitelendirmiş ve okul müdürünü savunmuştu. Tekin, Kız öğrencilerin, kıyafet yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle okula kabul edilmemesini listede olmayan kişilerin 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışmayla başka bir boyuta evrildiğini iddia etmişti.

Yaşananların ardından bir avukatın yaptığı paylaşım tepki çekti.

İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Mustafa Kocamanbaş, "Çocukların ve yaşıtlarınızın ahlakını bozamazsınız! İslam hukuku olsaydı tazir cezaları ile karşılığını alır örtünmeyi öğrenirdiniz! Ama İslam hukukunu uygulayacak babayiğit yok piyasada, Ama güzel günler yakındır!" dedi.

Kocamanbaş'ın bu sözleri infial yaratırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tepki gösteren isimlerden biri oldu.

Özdağ, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrıda bulunarak avukat hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Özdağ "Adalet Bakanlığı bu kişi ile ilgili soruşturma başlatacak mı? Mustafa seni Afganistan’a yollayalım, Kabil barosunda çalış" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ümraniye'de uyuşturucu ve silah operasyonu
Şiddetli fırtına Göztepe'de ağacı devirdi, 2 otomobil hasar gördü
Feci ölüm: Kaza sonrası alev alev yanan otomobilin içinde can verdi

Gündem Haberleri