Ümit Özdağ ve Zafer Partililer İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde ‘yenidoğan çetesi’ skandalını protesto etti

Ümit Özdağ ve Zafer Partili bir grup, maddi kazanç için 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesine tepki göstermek için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı.

Türkiye'nin bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edip haksız kazanç sağlayarak 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' gündemdeki yerini koruyor.

'Yenidoğan çetesi' hakkında ortaya çıkan detaylar kan dondurmuştu. Söz konusu çete bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ediyor ve buradan haksız kazanç sağlıyordu. Ancak her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırılan bebekler burada ölüme terk ediliyordu.

Şüpheliler hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarını sağlayarak SGK'den daha fazla para almayı amaçlıyordu.

47 şüphelinin bulunduğu soruşturmada 22 kişi tutuklandı. "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında son yapılan açıklamada ise İstanbul'daki 9 özel hastanenin ruhsatı iptal edildiğini bildirildi.

Buna göre; Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar ve Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesinin ruhsatları iptal edildi.

ÜMİT ÖZDAĞ VE ZAFER PARTİLİ BİR GRUPTAN PROTESTO

Ümit Özdağ ve Zafer Partili bir grup, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaşanan skandalı protesto etti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Zafer Partili bir grup "Terörist doktor istemiyoruz" şeklinde slogan atmaya başladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Özdağ “Ölen bebekler gece rüyanıza giriyor mu? Bebeklerin kul hakkını yemek nasıl oluyormuş. Bu bebek cinayetlerinin siyasi sorumlusu eskisiyle yenisiyle sağlık bakanlarıdır." dedi.

Özdağ'ın açıklaması sonrası gruptan 'Yuh' sesleri yükseldi.

SGK’DAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada 'yenidoğan çetesi' olarak gündeme gelen konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve SGK sözleşmesi bulunan hastanelere yönelik gerekli incelemelerin 3 başmüfettiş ile 3 müfettişimiz ile yürütüldüğü belirtildi.

Öte yandan açıklamanın sonunda anlaşması oldukları hastanelerin yalnızca fatura ve mali yönden denetlemekte oldukları vurgulandı.

SGK'den yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Kasım 2023 tarihindeki talebi üzerine kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' olarak gündeme gelen konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde inceleme Kurumumuzca başlatılmıştır. Savcılığın soruşturma yaptığı hastanelerden SGK sözleşmesi bulunan hastanelere yönelik gerekli incelemeler 3 başmüfettiş ile 3 müfettişimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, mevzuatımız çerçevesinde anlaşmamız olan hastaneleri yalnızca fatura ve mali yönden denetlemekteyiz” ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Samsunspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trendyol Süper Lig
Ak Parti: Kredi kartlarından 750 TL Savunma Sanayii payı almaktan vazgeçti
Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu, kaç şiddetinde? Az önce deprem mi oldu? 19 Ekim AFAD ve Kandilli son depremler listesi

Gündem Haberleri