Ülke yangın yeri ama Mustafa Şentop'un derdi Meta'nın sansürü: Sosyal medyada tepki yağdı

Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar'ın ölümü nedeniyle paylaştığı başsağlığı mesajına Meta tarafından sansür uygulanmasını paylaşan eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki yağdı.

İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in katledilmesi, son zamanlarda artan kadın cinayetleri, şiddet olayları, Gebze Belediyesi'ndeki hayvan vahşeti... Türkiye her geçen gün yeni bir sarsıcı olayla güne başlarken son olarak yenidoğan çetesinin çok sayıda bebeği göz göre göre ölüme terk etmesi ve üzerlerinden maddi kazanç sağlaması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ancak yenidoğan çetesi skandalına sessiz kalan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yahya Sinvar için paylaştığı taziye mesajının Meta tarafından kaldırılmasını dert etti.

İsrail, Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar Gazze'de öldürülmüştü. Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar'ın öldürülmesi sonrası Facebook üzerinden başsağlığı mesajı paylaşan Mustafa Şentop, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla Meta'nın başsağlığı mesajına sansür uyguladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından 'Meta'dan başsağlığı mesajımıza sansür' notuyla paylaşım yapan Mustafa Şentop kısa sürede tepkilerin odağı oldu. Sosyal medya kullanıcıları "Kendi ülke insanına üzüldünüz mü?, Öldürülen bebekler ile ilgili bir rahatsızlığınız yok mu?, Çocuklar öldürülmüş derdiniz insta mı ? Sayın Şentop bu ülkede 12 bebek katledildi…. Bizim için bu önemlidir" gibi ifadelerle tepki göstermeye başladı.

Mustafa Şentop başsağlığı mesajında şunları yazmıştı:

"Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın şehadeti, Özgür Filistin Davası’nın ateşini söndüremez; tam tersine harlandırır.

Cenab-ı Hak rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Sinvar ve selefi Heniye gibi gerçek kahramanların davaları ve mücadeleleri devam edecektir.

Çünkü biz şuna inanıyoruz:

Allah yolunda öldürülenlere, “ölüler” demeyin; zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz. (Bakara-154)"

HANİYE İÇİN INSTAGRAM KAPATILMIŞTI

Türkiye'de 2 Ağustos 2024 itibarıyla milyonlarca sosyal medya kullanıcısı popüler sosyal medya platformu olan İnstagram'a giriş yapmakta zorluk yaşamıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtilmişti.

Ancak Instagram'a erişim engeli getirilmesinin sebebi olarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Haniye için yaptığı paylaşımın kaldırılması olduğu ortaya çıkmıştı.

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya uygulaması İnstagram üzerinden İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmış, ardından İnstagram bu paylaşıma erişim engeli getirmişti.

Bunun üzerine Altun, X hesabından konuya dair yaptığı açıklamasında, İnstagram'ı şiddetle kınamış ve erişim engelinin 'çok açık, net bir sansür girişimi' olduğunu söylemişti.

İletişim Başkanı Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Instagram 9 gün erişime kapalı kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu İstanbullulara müjdeyi verdi: "AnadoluTRAM" geliyor!
2024 Eylül ayı, son 53 yılın en sıcak yedinci ayı oldu
18 Ekim 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? 18 Ekim On Numara çekiliş sonuçları sorgulama!

Gündem Haberleri