Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve taciz olayları o videoyu yeniden gündeme getirdi

Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve taciz olayları 8 yıl öncesine ait "Kadınların tacizden korunmak için aldığı yöntemler" başlıklı videoyu yeniden gündeme getirirken değişen hiçbir şeyin olmaması acı gerçeği gözler önüne serdi.

Türkiye'de İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik'in 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i yarım saat aralıklarla katletmesinin yankıları sürerken "Kadınların tacizden korunmak için aldığı yöntemler" başlıklı video yeniden gündeme geldi.

Son dönemlerde Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve taciz olayları 2017'de Onedio tarafından oluşturulan "Kadınların tacizden korunmak için aldığı yöntemler" başlıklı içeriğini bir kez daha gündeme getirdi.

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in 19 yaşındaki Semih Çelik isimli erkek tarafından öldürülmesi ve İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde evine dönen 23 yaşındaki genç bir kadının iki şüpheli tarafından sokak ortasında tacize uğraması Türkiye'de büyük yankı bulmuştu.

"KADINLAR BUNLARI YAPMAK ZORUNDA DEĞİL"

Ancak infial yaratan olaylara karşı devam eden taciz olayları ve kadın cinayetleri 2017'den bu yana değişen bir şey olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Kadınların günümüzde de sokak ortasında rahat gezememesi ve kendini korumak için önlemler almak zorunda kalması Onedio'nun "Kadınların tacizden korunmak için aldığı yöntemler" başlıklı videosunu yeniden gündeme taşıdı.

Videoda kadınların tacizden korunmak için aldığı yöntemler tek tek sıralanıyor. Videoda gerçekleştirilen canlandırmada kadının tacizden korunmak için kapı önüne erkek ayakkabısı bıraktığı, kapıya erkek ismi yazdığı, kapıda erkek var gibi davrandığı, yalandan telefonla konuştuğu, herkese abi amca çektiği ve apartmanın etrafında etrafı kolaçan etmek gibi eylemlerde bulunmak zorunda kaldığı gösteriliyor. Video "Kadınlar bunları yapmak zorunda değil" ifadeleriyle sonlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mersin'de boya imalathanesinde patlama: Yaralılar var
İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu
Rojin'i arama çalışmaları 10'ncu günde de devam ediyor: 100'den fazla araç incelendi

Gündem Haberleri