TRT Spor'dan gündem olan görüntüye açıklama: 'ABD yayın kuruluşu kaynaklı'

TRT Spor, ABD-Türkiye voleybol maçında gündem olan görüntünün üzerine açıklama yaptı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki son maçında ev sahibi ABD'yi 3-2 mağlup etmişti.

Arlington kentinde oynanan mücadelede ev sahibi ABD’yi yenen Filenin Sultanları, 8’inci maçını geride bırakırken dünya 1 numarası ünvanını korumayı başardı.

Yaşanan galibiyetin yanı sıra bir kadın taraftarın TRT Spor ekranlarına yansıyan görüntüleri olay oldu.

Görüntülerin gündem olmasının ardından TRT Spor’dan açıklama geldi. Yapılan açıklama canlı yayında ekranlara istenmeyen bir görüntünün geldiği ve maçın çekimini ve rejisininin ev sahibi ABD’li yayın kuruluşunun gerçekleştirdiği belirtildi. TRT Spor, maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD’li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmadığını kaydetti.

Söz konusu görüntülerin yayın politikasına ters olduğu ve ABD yayın kuruluşu kaynaklı olduğunun altı çizilirken bu durumdan duyulan rahatsızlığın karşı tarafa iletildiği ifade edildi.

TRT Spor’un X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Dün gece, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi’ndeki 8’inci maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir.

Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, maçın çekimini ve rejisini ev sahibi ABD’li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD’li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla yayın politikamıza tamamıyla ters olan bu görüntü, ABD yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Batman'da kayyum protestosuna polis müdahalesi:Gözaltılar var
ÖSYM duyurdu: 2024-TUS 1. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası'nın net rezervleri artıya geçti: 66,5 milyar dolarlık iyileşme

Gündem Haberleri