TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu: Adaleti sağlamak çok zor değil!

TFF'de bugün görülen Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Büyükekşi'yi hedef alarak "Başkan olarak adaleti sağlamak zor bir şey değil" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil. Başkanımız önceki konuşmasında akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik dedi. Nasıl yetiştirdiler anlamadım. Balık baştan kokar. TFF Başkanı olarak adaleti sağlamak çok zor değil ki" dedi.

TFF Başkanı Adayı, İbrahim Hacıosmanoğlu yaptığı konuşmada başkan seçildiği taktirde Türk futbolunda adaleti sağlayacaklarını belirterek, "Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz, içinden geliyoruz. Bunun çözümünü pratik olarak üretmemiz gerekiyor. Adil ve adaletli yönetime ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı şöyle karışıyor, böyle karışıyor deniyor. Benim cumhurbaşkanına ne kadar yakın olduğumu herkes bilir. Bana şahsen bir ifadesi olmamıştır. Türkiye'nin her yerinde ne güzel statlar doldu ama ne yazık ki içlerini ahlakla dolduramıyoruz. Federasyon olarak bir yaptık, oldu ile değil Amatörden başlayarak Süper Lig'e kadar teknik ekiplerle oturup konuşacağız. Ortak noktada buluşup bir karar alınacak. Çözüm budur" diye konuştu.

'ADALETİ SAĞLAMAK ÇOK ZOR DEĞİL'

Yaşanan sorunların adaletsizlikten dolayı ortaya çıktığını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Sürekli adalet diyoruz. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil. Başkanımız önceki konuşmasında akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik dedi. Nasıl yetiştirdiler anlamadım. Balık baştan kokar. TFF Başkanı olarak adaleti sağlamak çok zor değil ki. Biz Mecnun başkan olarak sağladığımızda o Sivasspor formasını çıkardı ben de Trabzonspor. Bunu sağlayamıyorsanız TFF Başkanlığına neden aday oluyorsunuz. Oy pusulalarında beyazı seçiyorum dedim, Türk futbolunda beyaz sayfa açmalıyız. Aday olmaya karar verdiğimde Mecnun başkanı aradım. Daha önce ufak bir tartışma olmuştu aramızda. Artık kardeşliğe ihtiyaç var dedim. Buradan başlayalım dedim. Sarılarak yola çıktık" dedi.

'SAHADA İNSAN HATA YAPABİLİR'

Anadolu kulüplerinin figüran yerine koyulduğu durumlarda ortaya adaletsizliklerin çıktığını belirten Hacıosmanoğlu, "Elbette adaletsizlik olur. Biz kendi evlatlarımıza güvenemiyoruz, paranın 10 katını yabancı hakeme veriyoruz. Şimdi soruyorum: Halil Umut Meler Ankara'da yumruk yedi. Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını konuşuyoruz. UEFA temsilcimiz de burada. Ceferin, Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'yı, İngiltere'yi koruyun talimatında bulundu mu? Çıkıyorlar orada aslan gibi yönetiyorlar. TFF Başkanının görevi de bunları sağlamak. Eğer Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa cüzzi de olsa takdir hakkın varsa onu Diyarbakır'dan yana kullanacaksın. Sahada insan hata yapabilir. Bunu başkanlarımız maruz görecek" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca, başkan olduğu takdirde hakemlerin hata yapması durumunda hakemleri ilk kendisinin eleştireceğini aktaran Hacıosmanoğlu, "İnsani hatanın dışında bir hakem hata yaptığında başkan kamuoyunda eleştirmeden ben kamuoyunda eleştireceğim. Sonra çağırıp hatanın nedenini soracağım. Kulüp başkanlığı yapmak kolay değil. Senin iradesizliğinden dolayı hakem bir bayrak kaldırıyor, iki düdük çalıyor, mağdur oluyorsun. Konuşuyorsun hemen PFDK ceza kesiyor. Ben başkanları niye PFDK'ya sevk ediyorum? İlk işim kulüp başkanlarının PFDK'ya sevkini yasaklayacağız

'ATATÜRK'Ü TARTIŞMA KONUSU YAPIYORSUNUZ'

Konuşmasında geçen sezonki Süper Kupa finalini hatırlatan Hacıosmanoğlu, "2 güzide takımımızı Suudi Arabistan'a götürüyoruz, çay çorba parasına. Bana söylenseydi o parayı bulurdum. Hem iki kulübümüzü mağdur ediyoruz hem Türk futbolunu mağdur ediyoruz. Oynanmadan geriye geliyoruz. En acısı Ulu Önder Atamızı tartışma konusu yapıyoruz. Hem Galatasaray hem Fenerbahçe'ye maddi beklentiniz olmasın, Ankara'da oynayalım, kupayı kim kazanırsa kazansın iki takım el ele Atamın huzuruna çıkalım diyemediniz mi?"

"MİLLİ TAKIM'DA İÇERİDE BİR KARIŞIKLIK VAR"

Milli Takım içinde karışıklık olduğunu iddia eden Hacıosmanoğlu, "Milli Takımımız çeyrek final oynadı. Sonucu bekleyene kadar hiç sahaya çıkmadım. İnanıyorum ki bu yakalanan jenerasyon çok büyük ses getirecek. Avusturya maçını kazandıktan sonra final oynayacağımıza inanıyordum. Ama ne yazık ki içeride bir karışıklık var. Sayın başkan futbolcularla tokalaşarak sahaya mı götürüyor ne yapıyorsa, forvetler ayrıdır. Cenk Tosun kardeşimiz önden değil de arkadan geçiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ne var içinizde?" dedi.

Hacıosmanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Milli Takım'ın başarıları sorunları çözmüyor. Seçimi erken yapalım deniyor, takımın motivasyonu bozulur diyor sayın başkan. TFF Başkanı mı Milli Takım'ı şampiyon yapıyor? İspanya'nın Federasyon başkanı yok biliyor musunuz? Avrupa şampiyonu oldu. Sonuçta kazansam da kaybetsem de Türk futboluna bu genel kurulda hizmet ettiğimizi düşünüyorum. Heyecan, seçim, alternatifiniz var. Uzun süredir gelen düzeni değiştirecek bir kardeşinizim. Tercihiniz ne olursa saygı duyacağız. Ama 2. Liglerimiz, 3. Liglerimiz, Anadolu takımlarımız yine figüran olarak görev yapmak istemiyorsanız, adalet istiyorsanız bunu sağlayacak olan irade bizde var. Tarafsızlık konusunda Mecnun başkanla beraber formalarımızı çıkardık. Sportif başarıyı sahada kazanmak isteyen uzlaşı içinde adım atanlara 10 adım atacağımızdan endişeniz olmasın. Adil, kuralları tam manasıyla uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun Türk futboluna yeniçağ açacağını söylüyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri