TBMM yeni yasama yılına başladı: Yeni oturumun ilk buluşmasında neler yaşandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi mesajları verdi?

TBMM'nin yeni yasama dönemi 1 Ekim 2024'te başladı. Genel kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı. Toplantıya ilişkin dikkat çeken gelişmeler yaşanırken dış gündem ile ilgili dikkat çekici mesajlarda verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına başladı. Yeni yasama döneminin ilk toplantısında Genel Kurul'da konuşan Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan,

Vatan sınırlarını ve iç hattı sağlam tutma çağrısı

"Vadedilmiş topraklar heyezanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" dedi.

Yeni yasama dönemi ilk kurulunda neler yaşandı?

TBMM Genel Kurulu, 28. dönem 3. yasama yılına başlaması nedeniyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinden sonra Erdoğan'ı "tek adamlıkla" eleştiren ve bu nedenle de Genel Kurul'a gelişinde ayağa kalkmayan CHP, bu kez tutum değiştirdi bazı Milletvekilleri ayağa kalkarken bazılarının ise oturduğu görüldü.

Numan Kurtulmuş'un açılış konuşması boyunca CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Meclis anayasayı ihlal ediyor" yazılı pankartı kaldırdı.

TİP milletvekilleri de, geçen yıl partiden Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarına karşın milletvekilliği düşürülen Can Atalay'a yönelik tavrı protesto ederek oturuma katılmadı.

DEM Parti milletvekilleri ise Erdoğan salona girdiğinde ve çıktığında ayağa kalkmadı.

Kılıçdaroğlu X hesabından ayağa kalkmayan CHP'li vekillerine seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamayanlara Kılıçdaroğlu'ndan selam göndermesi polimeğe yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İzmir'de oto galeriye 3 gün arayla 2 kez saldırı: 3 kişi gözaltına alındı
ATM önünde gasp: Emekliyi darp edip parasını çalan şahıs yakalandı

Gündem Haberleri