TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret: Görüşmede neler konuşuldu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Meclisin daha fonksiyonel bir şekilde çalıştırılması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, Meclis'teki makamında ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, 1 Ekim'de Meclis'in açılacağını anımsatarak, Meclis'i önümüzdeki dönemde çok sayıda önemli görevin beklediğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun en başında TBMM'de nezaketli bir dilin; olgun, demokratik bir müzakereci üslubun ve Türk milletinin şanına yaraşır şekilde Meclis'teki hal ve harekatın ortaya konulması... Bu anlamda da Meclisin daha fonksiyonel bir şekilde çalıştırılması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Meclisin önünde, yeni anayasa, Meclis İçtüzüğü, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası gibi demokratik seviyemizi daha ileriye taşımamız için çalışmamız gereken hususlar var. Bütün bunların ve diğer konuların müzakere edilebilmesi için her şeyden evvel temiz ve olgun bir dile, müzakereci bir üsluba ve TBMM'de milletin bizlere vermiş olduğu bu sorumluluğu taşıyacak bir şuura ihtiyacımız olduğu ortadadır."

Kurtulmuş, diğer siyasi partilerle de görüşmelerinin süreceğini belirterek, "1 Ekim'den itibaren Türkiye'de çok yapıcı, fevkalade fonksiyonel bir Meclis çalışmasını ortaya koymak için gayret edeceğiz." diye konuştu.

Bahçeli, Kurtulmuş'u makam odasının kapısında karşıladı ve uğurladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Gülhane tramvay durağında kavga: Polis ekipleri tarafları zor sakinleştirdi
Kocaeli'de toplu taşıma araçlarına siber saldırı: 1 kişi tutuklandı
Ahu Tuğba'nın cenaze nakil masrafı dudak uçuklattı, masrafları üstlenen isim belli oldu!

Gündem Haberleri