Stresli misiniz?

Stresli misiniz?

En son ne zaman çok fazla stresli oldunuz? Çok uzun zaman önce olduğunu sanmıyorum çünkü stres çok sık yaşadığımız bir durum. Bazen ufacık şeyleri kendimize stres yaparken, bazen de büyük olayların yoğun stresiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bazen de bir insan sebebiyet verebiliyor bu duruma. Hiç kimse stres yaşamayı istemez, ancak bu maalesef ki çoğu zaman elimizde olmuyor.

Stresin hayatımıza olan pek çok zararı olduğunu hepimiz biliyoruzdur.

NG Araştırma halkın stres ve mutluluk seviyesini değerlendiren bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. 11-22 Eylül 2024 tarihleri arasında 15 yaş üzeri 1501 kişinin katılımıyla Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmasının ilginç sonuçları ortaya kondu.

Yapılan araştırmada katılımcılara son zamanlarda ne kadar mutlu oldukları soruldu. Katılımcıların %33'ü kendini ne mutlu ne de mutsuz hissediyor. Diğer cevap verenlerde ise %23'ü kendini mutsuz hissediyor. Mutlu hissedenlerin oranı ise %44.

Ankette katılımcılara günlük hayatta ne kadar stresli oldukları soruldu.

Bu soruya gelen yanıtlar incelendiğinde stresin birçok insanın hayatının bir parçası olduğu görülüyor. Her 10 kişiden 4'ü kendini stresli hissederken, yaklaşık 5'i ise kısmen stresli olduğunu belirtti. Her 10 kişiden yalnızca 1'inin stres yaşamadığını belirtmesi de oldukça düşündürücü!

Her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ise ekonomik sebepler. 5 kişiden 1’inin ise gelecek kaygısı. Stresli olduğunu belirtenlerin yaklaşık yarısı stresle başa çıkmak için bir şeyler yaparken diğer yarısı oluruna bırakmış durumda.

Peki gelecekte mutluluk görüyor muyuz?

Her 10 kişiden 4'ü gelecekte daha mutlu olacağını düşünüyor. 10 kişiden 3'ü şimdiki kadar mutlu
olacağını düşünürken, 3'ü ise gelecekte daha az mutlu olacağını düşünüyor.

Araştırma sonuçlarını paylaştıktan sonra şunları eklemek istiyorum. Her şey insanın zihninde bitiyor. Olaylara bakış açımız, onları yorumlama tarzımız ve onları kafaya takma süremiz tamamen bizim elimizde. 1 olayı 5 günde atlatan insan da biliyorum, 5 yılda atlatamayanı da... Zihniniz, içine
doldurduklarınızı size yansıtır. Elbette üzüleceğiz ve stres yapacağız bunu değiştiremeyiz, ancak bunun süresini değiştirebiliriz.

Stres yapmamanız ya da yaptıysanız da kolay atlatıp hayatınıza devam etmeniz dileğiyle..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığında dava dosyaları birleştirildi

Gündem Haberleri