Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan açıklaması! "Daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır"

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'da süren durum hakkında yeni bir açıklama geldi. Bakanlık, "Lübnan'daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır." dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki durum hakkında yeni bir açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Lübnan'daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır. Lübnan'daki vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır." denildi.

Bunun yanı sıra vatandaşların tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlandığı vurgulanırken, tahliye yolları hakkında şu ifadeler kullanıldı:

"Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır. Bu çerçevede, Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır.


Süreci yürütmek üzere 'Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi' tesis edilmiştir. Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden müteşekkil bir heyet halen sahadaki çalışmalarını sürdürmektedir.


Olası tahliyeye dahil edilmek amacıyla kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları, 24 saat görev yapan Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 29 29) aracılığıyla toplanmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu açıkladı: İran'dan İsrail'e yönelik füze saldırısı düzenlendi
Yarın okullar tatil mi oldu? 2 Ekim Zonguldak ve Bartın'da okullar tatil edildi mi? Yarın okul var mı?

Gündem Haberleri