Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Sokak röportajında kullandığı ifadeler tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun gece tahliye olduğu ortaya çıktı.

Bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu tahliye oldu.

İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’ın erişime engellenmesine tepki gösteren Dilruba, kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Hakkında soruşturma başlatılan Dilruba Kayserilioğlu “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçları gerekçe gösterilerek 12 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanmıştı.

Dilruba'nun sokak röportajında kendi düşüncelerini ifade etmesi ve bunun üzerine jet hızıyla tutuklanması kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş ve serbest bırakılması yönünde çağrılar yapılmıştı.

Dilruba tahliye edildi

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre; Dilruba Kayserilioğlu'nun tutukluluğu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Dilruba Kayserilioğlu, gece tahliye edildi. Avukatı Hüseyin Yıldız’ın verdiği bilgiye göre tutukluluğa yaptığı itiraz ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Dilruba, gece cezaevinden bırakıldı. Bir kişinin telefonundan annesine tahliye edildiğini haber eden Dilruba, evine gitti.

Özgür Özel cezaevinde ziyaret etmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nu Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde ziyaret etmiş ve kendisini 9 Eylül'de CHP'nin 101'inci kuruluş yıl dönümünde Ankara'daki törenlere davet etmişti.

Özel, "Bu parti inanç özgürlüğüne de başını örtüp okumak isteyen Dilara'ya da sokakta özgürce eleştiri hakkını kullanan Dilruba'ya da sahip çıkar" ifadeleriyle tutukluluk kararına sert tepki göstermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti
Paralimpik Oyunları'nda ilk kez gümüş madalya Milli tekvandocu Ali Can Özcan'a geldi
‘Sakar Şakir’, Maltepelileri bir kez daha güldürdü

Gündem Haberleri