Sizi gidi köftehorlar

Sizi gidi köftehorlar

Tükürük köftesi nedir bilir misiniz? Olmazsa olmazlarımız, kültürümüzün ve damak tadımızın öncüleri. Her semtin sokak başlarını mesken tutmuş, ufak tefek dört tekerlekli ve bacalı bir el arabasına köfte tezgahını koymuş köfte satan gerçek lezzet ustalarımız. Eline "tüh" diyerek köftelerini yuvarlayan, yıllar boyunca değişmeyen lezzetimiz. Hem katıksız hem de ucuz. Başta öğrencilerimiz ve orta halli insanlarımız olmak üzere, yediden yetmişe birçok insanımızı doyuran sokak lezzetlerimiz.

Ülkemizde Köfteci Yusuf diye bir marka var. Yüzde yüz yerli sermayeyle kurulmuş ve binlerce insanımızın çalıştığı dünya markası olmuş bir köfteci. Son zamanlarda Türkiye gündemine oturan bir Türk markası. Neymiş efendim "köfteye domuz eti karıştırmış" Ülke genelinde toplam 42 ilde 280 şubede hizmet veren ve yedi bin kişinin çalıştığı bir işletmeden bahsediyorum.

Değerlerimizi ne kadar çabuk yok ediyoruz. Ülkemiz adına markalaşmış, binlerce insana ekmek kapısı olmuş bir işletmeyi yargısız bir şekilde, çamur at izi kalsın misali yok ediyoruz. Bu markaya mafya dil uzatmadı mı? FETÖ örgütü el koymaya kalkışmadı mı? Karalama kampanyası olanca hızıyla devam ediyor. Bizler de onların ekmeğine yağ sürüyoruz. Bu ülkede taciz, tecavüz ve kul hakkı domuz eti kadar konuşulmadı. Bunun bir karalama, yok etme ve ülke ekonomisine darbe vurma manipülasyonuna hepimiz çanak tutuyoruz.

Hadi oldu diyelim! Binlerce çalışan insan içinde birisi manipüle etti domuz eti koydu ve gerekli birimlere ihbar etti diyelim. Bu ülkede ne helal ne haram bilelim istiyorum. Gözlerimizin önünde gelişen onca olaylar varken, küçücük çocuklarımız öldürülürken, gencecik evlatlarımız tacize ve tecavüze uğrarken, gençlerimiz uyuşturucu bataklığına çekilirken ve kul hakkı yenilirken bunlar haram değil, binlerce insanın evine ekmeğini aşını götürdüğü köfteci Yusuf’un sözüm ona yaptığı haram. Hadi oradan kendinize gelin.

Domuz etinde İslam'ı ve Müslümanlığı arayan din kardeşlerim. İşinize ekmeğinize birileri mâni olsa size iftira atarak işinizi gücünüzü yok etse ne yaparsınız? Eminim ki o kişiye savaş açarsınız. Ülkemizde at eti ve eşek eti satan binlerce esnaf ortaya çıktı. Onlara gösterdiğiniz hoş görünün kaçını köfteci Yusuf’a gösterdiniz? Çünkü at eti ve eşek eti yemek mekruh domuz eti yemek haram. Neden haram? Çünkü eşinize kızınıza karşı Kıskançlık duygusunu domuz eti yok ediyormuş. Oysaki gerçek, domuz etinin kanın kirlenmesine ve lenflerin iltihaplanmasına neden olan sutoksin adı verilen bir madde içermesidir.

Bu ülkenin başına ne geldiyse cehaletten geldi. İlim sizlikten ve bilim sizlikten geldi. Hayatımıza giren ve kendi menfaatleri uğruna bizleri kullanan yüzlerce tarikat ve vakıflardan geldi. İslam, din ve vicdan adına bizi ötekileştiren saplantı içine sokan doğruyla yanlış arasında değerlerimizi domuz etiyle değişen kesimden geldi.

Ben köfteci Yusuf’ta köfte yemeye devam edeceğim. Bu iftira ve karalama kumpasına alet olmayacağım. Eşlerinden ve kızlarından şüphe duyanlar kıskanma duygusu ortadan kalkar diye düşünen ahali önce kendi nefsini terbiye etsin ve kendi muhasebesini kendi vicdanıyla yapsın. Güveni, sahiplenmeyi, kıskanmayı ve tevazuyu önce kendi içinizde arayın sonra domuzda. Marifet, domuz eti yememekte değil domuz gibi yaşamamakta.
Sağlıcakla...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri