Sinan Ateş cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı: İstenen cezalar belli oldu, duruşma ertelendi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı, duruşma ertelendi.

Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında, Ateş'in öldürülmesine ilişkin eylemde "müşterek fail" olarak yer aldıklarından "tasarlayarak öldürme', Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında da suça azmettiren olarak "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 11 sanığın "suça yardım'dan, 1 sanığın "suçluyu kayırma'dan cezalandırılması, 2 sanığın dosyasının ayrılması, 3 sanık hakkında beraat talep edildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in, 30 Aralık 2022'de Ankara'da cuma namazı çıkışında ofisine giderken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davada 12'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıkların tamamı hazır bulundu. Duruşmada Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve taraf avukatları da yer aldı.

Savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıklardan Sinan Ateş'i öldüren Eray Özyağcı, onu motosikletle olay yerine getirip götüren Vedat Balkaya ile olay yerinde saldırı öncesi keşif yapan Suat Kurt'un "müşterek fail" olarak "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. 3 sanık için ayrıca saldırıda yaralanan müşteki Selman Bozkurt'a yönelik eylemleri nedeniyle "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis talep edildi. Eray Özyağcı'nın "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında, "suça azmettiren" sıfatıyla "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

12 SANIĞA HAPİS CEZASI TALEBİ

Savcı, tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya kiralık araçla getirmekle suçlanan sanıklar özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak ile diğer sanıklar Mustafa Uzunlar, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak kabul edilmesi yönünde görüş bildirerek, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını istedi. Sanık Alper Atay'ın ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

3 SANIĞA BERAAT TALEBİ

Savcı, sanıklardan motosikleti satan Mehmet Yüce, Doğukan Çep'in kaldığı otelin gayriresmi sahibi Erdem Karadeniz ve tetikçinin Ankara'ya getirilmesinde kullanılan kiralık aracın sahibi Osman Bayraktar'ın beraatlarını talep etti. Savcı, saldırının ardından Eray Özyağcı'nın kaçırılmasını sağladığı suçlamasıyla yargılanan avukat Serdar Öktem ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın ise telefonlarının içeriklerine ulaşılamadığı için dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı, sanıklara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 30 Eylül'e erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BTK'dan yazılım sistemlerindeki arızaya ilişkin açıklama: Küresel kesinti siber saldırı kaynaklı mı?
Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde metrobüs arızası

Gündem Haberleri