Sergül Keskin: İlk kadın başkan ben olacağım!

CHP Kağızman Belediye Başkan adayı Sergül Keskin, Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu.

HABER: OĞULCAN YOLCU / “Kağızman'a kadın eli değecek” parolasıyla yola çıktığını belirten Keskin, “Kadının yer aldığı yönetimin başarılı olacağına yürekten inanıyorum. 1923 yılından beri on belediye başkanımız olmuş. Hepsi de erkek, ben Cumhuriyet tarihinin Kağızman’ın ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım” dedi.

CHP Kağızman Belediye Başkan adayı Sergül Keskin, Damga'ya konuştu. Kağızman’ı kökten değiştirmeye aday olduğunu belirten Keskin, İstanbul’da yaklaşık 30 yıllık gazetecilik yaptıktan sonra doğup büyüdüğü ilçesinde siyasete adım attı. Gazeteciliğe belediye muhabirliğiyle başlayan yolculuğu başbakanları, cumhurbaşkanlarını takip ederek devam etti. Türkiye Gazeteciler Sendikası kurullarında sekiz yıl yöneticilik yaptı. Keskin, “Kağızman için neler yapacaksınız?” sorusuna “Öncelikle Kağızman'a kadın eli değecek” cevabını verdi. Kağızman'da ilk defa bir kadının belediye başkanı adayı gösterildiini belirten Sergül Keskin, “Güzel ilçemi hizmetle buluşturmak istiyorum” dedi. Kağızman'ın sorunlarını bildiğini ifade eden Keskin, “Şu bir gerçek yurttaşların da bizzat yaşayarak tanık olduğu gibi ilçenin mevcut sorunlarını çözmek bir yana, sorunlara sorun eklenmiş. Sahipsiz bırakılmıştır. Merkezi yönetim ile yerel yönetim hizmetleri arasında koordinasyon yok. 21 yıldan beri merkezi yönetimde AK Parti, son 10 yılda ise yerel yönetimde ittifak ortağı MHP var. Buna rağmen ilçenin en temel sorunu olan içme ve sulama suyu sorunu halen çözülemedi. Özellikle sulama suyu sorunu nedeniyle ilçemizin en önemli geçim kaynağı olan kayısı ve uzun elma bahçeleri yok oluyor. Buna rant hırsı da eklenince yeşil Kağızman, hızla beton Kağızman’a döndü” eleştirisinde bulundu.

Kağızman kazanacak

“Bir dönem daha seçilecek olurlarsa büyük emeklerle coğrafi işaret aldığımız ne uzun elma ne de kayısı bahçeleri kalacak. Zamanı geldi de geçiyor. Bu kez, Kağızmanlılar değiştirecek, Kağızman kazanacak” diyen Keskin, “Köylünün geçim kaynaklarından olan pestil, pekmez üretiminin böyle devam etmesi halinde dut ağaçları dahi kalmayacak. Oysa ilçemiz ürettiğiyle kendini besleyebilecek potansiyele sahip. Her türlü meyve ve sebze yetiştirme imkânı mevcut. Hayvancılık, et ve süt ürünleri potansiyeli var. Ancak Kağızman’ın üretim ve ekonomik potansiyeli, merkezi ve yerel yönetimin yanlış politikaları nedeniyle zayıflatılıyor. İlçede bir soğuk hava deposu olmadığı için üretilen meyveler değerinde satılamadığı gibi büyük kısmı çürümeye bırakılıyor. Selda Bağcan’ın, ‘Aman gazeteci gel bizim köye bizim halları da yaz' türküsünü gerçekleşmek, nasırlanmış ellerin ürettikleri değerini bulması için aday oldum.

Meslek hayatım boyunca ülkemizin birçok sorununu dinledim ve yazdım. Şimdi o nasırlı ellere dokunmaya, sorunlarına çare olmak için tüm gücümle çalışacağım. Şunu unutmamalıyız ki sorunun kaynağı olanlar, çözümün adresi olamazlar” dedi.

Birlikte başaracağız

Kağızman için yapacaklarını anlatan CHP Kağızman Belediye Başkan adayı Sergül Keskin, açıklamalarını şı şekilde sürdürdü; “Halkımızdan talebim, 20 yıldır yönetimde olup da sorun çözmeyenlere artık inanmamanız ve şehri, bilgisi, birikimi, donanımı ve eğitimiyle ileriye taşıyacak adaya emanet etmeleridir. Bir şehrin nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmeyen, şehircilik anlayışından uzak, bilgiye değer vermeyen, ortak aklı harekete geçirmeyen, kaynakları verimli kullanmayan, ben yaptım oldu anlayışıyla mevcut kaynakları da heba eden anlayış, sorunları çözmediği gibi büyütmüştür. Artık Kağızman’ın çözümsüzlüğe tahammülü kalmadı. Şimdi şehrimize sahip çıkma ve çözüm üretme zamanıdır. Hep birlikte başaracağımıza inancım tamdır.

Kolay olanı herkes başarır

Geçmişte CHP'nin en düşük oy oranına sahip olduğu Kars’ın en büyük ilçesi Kağızman'dan adaylık yarışına katıldım. Kolay olanı herkes başarır. Önemli olan zoru başarmak. Bu zorluğa talip oldum. Partim ve ilçem için elimi taşın altına koydum, kazanacağıma da inanıyorum. Tamda bu nedenle adaylığım benim için çok anlamlıdır.İlçemizi demokratik, katılımcı ve ortak aklı temel alan bir anlayışla yönetmeyi vadediyorum. Herkesin bir arada huzur içinde yaşadığı, birlikte tartışan, kararları birlikte alan adil ve şeffaf bir yönetim anlayışını ortaya koyacağım. Hizmet üretirken kimseyi ayırmayacağım. Herkese eşit mesafede olacağım. Herkesin sesine kulak vereceğim. İsrafa kesinlikle izin vermeyeceğim. Belediyenin ve ilçemizin kaynaklarına sahip çıkacağım. İlçedeki 9 mahallemizin muhtarlarını da dâhil edeceğim demokratik bir yönetim anlayışını inşa edeceğim. Halkın talepleri önceliğim olacak. Seçilirsem düzenli olarak ‘Halk Toplantıları’ yaparak sorunlarını ve taleplerini dinleyip çözüm üreteceğim. Önceliğim, tarihi ve doğal dokusuyla Kağızman’ı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak olacak.

Hiç kadın başkan yok!

İçme ve sulama suyu sorunundan, imara, çevre ve temizliğine, trafik ve park sorununa, sosyal yaşam alanından işgal altındaki kaldırımlara kadar Kağızman’ın bugüne kadar çözülmemiş ve kangren haline gelmiş sorunlarını bir bir çözeceğim. Sosyal donatı alanları, kadınlara, gençlere yönelik sorunları, spor alanlarındaki sorunları da biliyorum.Bunu yaparken de partimizin ve büyükşehir belediye başkanlarımızın tüm potansiyelini harekete geçireceğim. Sosyal projelere ağırlık vereceğim. Kadının yer aldığı yönetimin başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Bu nedenle Kağızman’a kadın eli değmesini istiyorum. Hedefim, 1923 yılından beri on belediye başkanımız olmuş. Hepsi de erkek, ben Cumhuriyet tarihinin Kağızman’ın ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım. Bu konuda hem kendime hem de yurttaşlarımıza güveniyorum. Kağızmanlıların da parti ayrımı yapmadan, hizmeti önceleyen bir anlayışa destek olarak benimle yol arkadaşlığı yapacaklarına onlarla yaptığım konuşmalarımdan anlıyorum. Ve diyorum ki gelin hep birlikte başaralım. Kağızman’ı tekrar yeşil Kağızman yapalım.

KAĞIZMAN BENİM EVİM

“Kağızman benim evim. Kağızman’ın derdi sorunları benim derdim” diyen CHP Kağızman Belediye Başkan adayı Sergül Keskin, “Bu dertleri sorunları nasıl çözeceğimi tek tek tüm hemşerilerime ulaşarak anlatacağım. Kağızman’ın kaderine terkedilmişliğine son vereceğim” ifadelerini kullandı. Yukarı Kümbet Mahallesi’nde kendisini televizyondan izlediği için görmek isteyen Gevi teyze ile olan sohbetini anlatan Keskin, “Dinlerken heyecanı ve desteği beni mutlu etti ancak yaşadıkları da ağlattı. İşte Türkiye’nin her bölgesinde tanık olduğumuz acı gerçekleri, yoksulluğu yüzümüze çarptı. Yöneticilerimiz adına bir kez daha utandım” dedi.

Keskin seçim çalışmaları kapsamında sokak sokak gezdiğini, esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiğini halkının sorunlarını yerinde birinci ağızdan dinleyerek çözüm çalışmaları hakkında bilgi verdiğini belirtti.

EKREM İMAMOĞLU DESTEK VERDİ

Yoğun bir kampanya dönemi geçirdiklerini söyleyen Sergül Keskin, “Seçim döneminde son akşama kadar bütün esnaflarımızı ve Kağızman’lı hemşerilerimi gerek iş yerlerinde gerek evlerin de ziyaret edeceğim. Herkese dokunacağım. Oylarına neden talim olduğumu anlatacağım. Değişime süratle ihtiyacımız var. Bunu da ancak hemşerilerimle başarabiliriz. Biliyorum ki Kağızmanlılar değişecek, Kağızman değişecek” dedi. Partisinin Kars İl Başkanlığıyla uyum içerisinde olduğunu, Genel Başkan Özgür Özel’in kadın adaylara bakış açısını bildiğini belirten Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile adaylık sürecinde birkaç defa bir araya geldiğini söyledi. İmamoğlu'nun kendisine büyük destek verdiğini belirten Keskin, “Kağızman'ın makus talihini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SERGÜL KESKİN KİMDİR?

Kars’ın Kağızman ilçesinde 1966 yılında doğdum. İlköğrenimimi Atatürk İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimimi ise Kağızman Lisesi’nde tamamladım. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan 1987 yılında mezun oldum. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Radyo Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptım. Gazeteciliğe 1991 yılında Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde başladım. Emekli olduğum 2012 yılına kadar yerel yönetimlerin yanı sıra Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptım. 2013 yılında Dünya gazetesinde editör olarak göreve başladım. Yazı İşleri’nde görev aldım. Yurt Haberleri Şefliği yaptım. Kendi isteğimle 2019 yılında işten ayrıldım. Anadolu Ajansı’ndan emekli olan gazeteciler tarafından kurulan ‘Ajans Bizim’ haber ajansının Yayın Kurulu’nda yer aldım. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda 2004-2012 yılları arasında sırasıyla Genel Teşkilatlanma Sekreterliği Genel Sekreterlik ve Denetleme Kurulu üyeliği yaptım. Sabah-ATV örgütlenme ve medyada 29 yıl aradan sonraki ilk grev sürecinde yer aldım. Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği yaptım. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde 2013-2015 yılları arasında Temsilciler Komisyonu, sonrasında ise Kadın Komisyonu Danışma Kurulu üyeliği yaptım. Anadolu Üniversitesi’nde ‘Siyasal İletişim Sertifika Programı’nı 2023 yılında tamamladım. Sürekli Basın Kartı sahibiyim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü
Bekçinin acı sonu: Yem karma makinesine sıkışarak hayatını kaybetti

Gündem Haberleri