Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Denetimlerimiz tüm branşlarda yapılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yenidoğan Çetesi skandalında ruhsat iptali yapılan hastaneler için bakanlık denetim ekiplerinin hastanelerdeki tüm branşlarında denetim yapacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, günlerdir Türkiye'nin konuştuğu Yenidoğan Çetesi Skandalı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu skandalda adı geçen 9 hastanenin tüm branşlarında Sağlık Bakanlığı denetim ekiplerinin inceleme yapacağını vurguladı.

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir. Mevcut sağlık hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlığımızın denetim ekipleri sadece yenidoğan branşı için değil hastanelerdeki tüm branşların denetlenebilmesi amacıyla tam kapasiteyle sahada olacaktır" dedi.

'ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINA YAPISAL REFORMLAR GÜNDEMİMİZDE'

Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ile akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacağını vurgulayan Bakan Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da Bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri