Saatler geri alınacak mı? 2024 kışında kış saati uygulaması olacak mı?

Kış ayının gelmesiyle beraber saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak edilmeye başlandı. 23 Eylül itibariyle sonbahar ekinoksu gerçekleşti. Peki bu kış saatler geri alınacak mı?

Pek çok vatandaş bu yıl saatlerin geri alınıp alınmayacağını merak ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda kış ayların kış saati kullanımına geçilirdi. Peki bu yıl da aynı uygulama olacak mı? Kış saati uygulamasına geçilerek saatler geri alınacak mı?

KIŞ SAATİNE GEÇİLECEK Mİ?

Sonbahar ekinoksunun gelmesiyle beraber güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlamakta. Bu tarihten yani 23 Eylül'den itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlamakta.

Ayrıca Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olmakta. Bu tarih Güney Yarım Küre’de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcı olarak tarif edilmekte.

Aydınlanma çemberi bu sebeple kutup noktalarına teğet geçmekte. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülebilmekte. Bunun yanı sıra Dünya’da gece ve gündüz süreleri artık birbirine eşit olmakta. Söz konusu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise altı aylık gündüzün başlangıcı olarak kabul edilmekte.


SAATLER GERİ ALINACAK MI?


Türkiye'de 2016 senesinde başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu sene tekrardan devam edecek. Kış saati uygulaması olmayacak ve saatler aynı şekilde geri alınmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sahibinden.com çöktü mü, neden erişim yok, Sahibinden ne zaman açılacak? 24 Eylül 2024
Üniversite öğrencileri dikkat! Ev kiralamak isterken dolandırılmayın
MSB duyurdu: Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Gündem Haberleri