Recai Kutan kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan 94 yaşında vefat etti.

Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı olan Recai Kutan 7 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybetti. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi Recai Kutan'ın kim olduğunu, kaç yaşında ve neden öldüğünü, hastalığını hayatını ve kariyerini araştırmaya başladı. Peki, Recai Kutan kimdir, kaç yaşında öldü, mesleği neydi, aslen nereliydi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Recai Kutan kimdir, kaç yaşında öldü, aslen nereliydi?

Recai Kutan, 5 Nisan 1930 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. Kutan 7 Ekim 2024 Pazartesi günü hayatını kaybetti. İlk, orta ve lise eğitiminin Malatya’da tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde aldı. İyi derecede İngilizce, Arapça, Fransızca bilmekteydi.

Recai Kutan mesleği ne, siyasi kariyeri?


Kariyerine 1952 yılında Devlet Su İşleri’nde çalışarak başlayan Recai Kutan, daha sonra Milli Görüş hareketinin önde gelen siyasetçileri arasında yer adlı. Kutan, Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarındandı. 1974 ile 1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 1977 seçimlerinde, Millî Selamet Partisi'nden Malatya milletvekili seçildi. Aynı yıl kurulan koalisyon hükûmetinde İmar ve İskân Bakanı olarak çalıştı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay cezaevinde yattı.

Recai Kutan Refah Partisi yılları

Recai Kutan 1983’te Necmettin Erbakan tarafından kurulan Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı oldu. Malatya milletvekili olarak RP’den aday olup meclise giren Kutan 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı.

Fazilet Partisi’nin kurdu

Recai Kutan, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’nin Genel Başkanı seçildi. 1999 genel seçimleri sonucunda TBMM’de milletvekili olarak görev yaptı.

Saadet Partisi Kurucu Başkanı

Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından ise 2001 yılında açılan Saadet partisi’nin kurucu genel başkanı oldu. Görevini 2008 tarihinde Numan Kurtulmuş'a devretti. Recai Kutan vefatına kadar, Saadet Partisi Yüksek İstişâre Kurulu üyeliği ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanlığı görevlerini yürütmekteydi.

Recai Kutan’ın eşi kimdir, çocuğu var mı?

Recai Kutan’ın 1954 yılında evlendiği ve üç erkek çocuğunun annesi olan eşi Mebrure Kutan 2009 yılında yakalandığı hastalık nedeniyle 74 yaşında vefat etti.

Recai Kutan neden öldü, hastalığı neydi, nerede öldü?

7 Ekim Pazartesi günü 94 yaşında hayatını kaybeden Recai Kutan bir süredir enfeksiyon nedeniyle tedavi görüyordu. Kutan, Ankara Çankaya’da bulunan Güven Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Beyoğlu'nda ayakkabı hırsızlığı: Önce inceledi, beğendikten sonra çaldı

Gündem Haberleri