PTT memur alımı başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? 2024 PTT personel alımında KPSS puanı kaç olmalı?

2024 yılı PTT memur alımı başvurusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ekim ayının gelmesiyle beraber İŞKUR üzerinden PTT personel alımı iş ilanları için beklenmeye başlandı. Peki PTT memur alımı başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler?

PTT personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı, Resmi Gazete ilanlarıyla beraber konuşulmaya başlandı. İdari hizmet sözleşmeli personel alımlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başladığı biliniyor. Bunun yanı sıra diğer işçi ilanları ise İŞKUR üzerinden yayınlanmakta. Peki PTT memur alımı ne zaman?


2024 PTT MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN?


PTT’den personel alımının detayları merak ediliyor. Henüz personel alımına ilişkin kurumdan gelen resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Resmî Gazete’de yayımlanan ilanların ardından 2024 idari hizmet personel alımı gerçekleştirilmekte.

PTT personel alımı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar, kurumdan gelen duyuruları yakından takip etmeli ve gerekli belgeleri bir araya getirmelidir.

PTT personel alımı için yapılan başvurular genellikle online olarak gerçekleşiyor. Ayrıca belirli sınav ve mülakat süreçleriyle süreç tamamlanıyor. PTT personel alımı duyurusu yayınlandığında sayfamızda yer vereceğiz.

Merak edilen diğer bir konu ise KPSS puanları oldu. Yayınlanacak kadro ve pozisyonlara göre KPSS puanları değişim göstermekte. PTT memur alımı ilanlarında KPSS puanları da yer alacak.


PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Henüz alım gerçekleştirilmediği için özel başvuru şartları belli olmadı. Fakat PTT genel başvuru şartlarından bazıları aşağıda listelenmiştir:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını bitirmiş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla henüz otuz altı yaşından gün almamış olmak.


c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Pençe-Kilit şehidi için Elazığ'da tören
Erdoğan, Manisa'da öldürülen Pelin Karaca'nın ailesiyle görüştü
Ünlü tenisçi kariyerine son vererek emekli oldu

Gündem Haberleri