Polatların tahliye kararına Başsavcılık itiraz etmişti: İşte yeni gelişme!

“Kara para aklamak” ve “Yasa dışı bahis oynatmak” gibi suçlamalarla tutukluluğu devam eden Engin Polat ve diğer 3 sanığın tahliye kararına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında verilen tahliye kararına yaptığı itiraz reddedildi.

Markanın sadece reklam yüzü olduğunu iddia eden Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da sanıkların arasında bulunduğu davada, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk süreleri ve mevcut delillerin tutukluluk devamı için yetersiz olması gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, sanıkların adli kontrol tedbiri şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu karara, temyize götürmek suretiyle itiraz etti. Başsavcılığın itirazı bugün reddedildi ve tahliye kesinleşti.

Dilan Polat ve yakınları tahliye kararının ardından, adliye koridorlarında adeta sevinç çığlıkları attı. Yakınları, tahliyesine karar verilen Engin Polat’ı karşılamak için Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Duruşma ise 19 Aralık tarihine ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gölge Öğretmen projesi askıya alındı, veliler tepkili: Haklarını arayacaklar
Engin Polat, cezaevinden tahliye oldu, serbest kalmasının ardından ilk kez konuştu!

Gündem Haberleri