Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na hançer yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun “Boşuna hançerlendiğimi söylemiyorum” ifadelerine yanıt verdi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde KRT TV'ye katıldığı yayında 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamalar tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Cumhurbaşkanı adayı olmanın aklının ucundan bile geçmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, MYK'da da PM'de kendisine 'Olmazsa olmaz, sizin mutlaka aday olmanız lazım' ifadeleri kullanıldığını ve bu söylemlerin her toplantıda kullanıldığını belirtti.. Sonrasında partinin kararına uymaya karar verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şimdi kendisine yöneltilen 'keşke aday olmasaydı' eleştirilerine tepki gösterdi.

Açıklamalarında 'hançer' göndermesinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, birlikte mücadele ettiğiniz, birlikte kavga verdiğiniz ve 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım. Elinde hançer olanlar arkamda dursunlar, hançerlerini soğutmasınlar…" dedi.

İmamoğlu: Muhatap alacağım tarif değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendim' sözlerine "Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" şeklinde yanıt verirken söz konusu konuya CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de değerlendirme geldi.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Özel, Kılıçdaroğlu'nun “Boşuna hançerlendiğimi söylemiyorum” ifadelerine karşılık "Biz hançer bahsini sayın genel başkanla kurultayda kapattık" dedi.

Özel: Bu partide kimsede hançer olmaz

Özel, şunları söyledi:

O değerlendirmelerin çok önemli bir kısmını hiç üstüme almadım, hançer mançer. Biz hançer bahsini sayın genel başkanla kurultayda kapattık.

Ben bu partide kimsede hançer olmadığını ifade etmiştim. Ve sayın genel başkana yönelik olarak da ne kendime ne siyasi bir arkadaşıma bunu yakıştırmam.

Ama şöyle bir gerçek var: Tabii çok farklı değerlendirmeler oluyor. Hz. Ali filan, hançeri de bazı siyasetçiler üzerinden değerlendiriliyor. Ben genel başkanın böyle bir kastı olmadığını düşünüyorum. Ve CHP’de ne genel başkan ne herhangi birimiz meseleye bu boyutuyla bakmıyor, sosyal demokrat bir partide.

Hançer demokrasiye ait bir enstrüman değil. Demokraside itiraz edersiniz, kabul olmazsa daha kuvvetli itiraz edersiniz. Ayrılıklar olabilir, yarışlar olabilir ama en sonunda biz Atatürk’ün kurduğu bir partide aynı partinin evlatlarıyız. O yüzden kimsenin kimseye böyle demokrasi dışında bir şey yapmasına geçmişte genel başkan izin vermezdi, bugün de ben izin vermem. CHP genel başkanlarının böyle bir sorumluluğu var. Ben izlemedim, ama Kemal Bey çok gergin ve sinirliydi gibi değerlendirmeler geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kartal'da gece yarısı altyapı ve üstyapı çalışmaları devam etti
Anne Kart 675 bin kişiye ulaştı!
İmamoğlu’ndan Başkan Kabadayı’ya tebrik ziyareti

Gündem Haberleri