Özgür Özel’den Ekrem İmamoğlu’nun Roma seyahatine ilk açıklama: 'Gazetecileri PR yapmak için götürmedi'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘Roma’ seyahatine ilişkin "İmamoğlu, gazetecileri memleketine PR yapmak için götürmedi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları imza töreni için 45'i basın mensubu 73 kişiyle Roma'ya gitmesine yönelik tartışmalar sürüyor.

2027 Avrupa Oyunları için İBB tarafından düzenlenen gazetecilerin de bulunduğu Roma seyahatine ilişkin yönelik eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, gazetecilerin davet edilmesinin doğal bir durum olduğunu ve ilk defa İBB'nin kendi bütçesiyle organizasyon gerçekleştirildiğini savunmuştu.

Tartışmalar gündemdeki yerini korurken CHP lideri Özgür Özel'den konuya dair değerlendirme geldi.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e konuşan Özel, İmamoğlu'nun gazetecilerle Roma gezisinin olimpiyatlar için büyük bir lobicilik çalışması olduğunu belirterek "İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar" dedi.

Özel şunları söyledi:

"İmamoğlu, gazetecileri memleketine PR yapmak için götürmedi. Gazetecileri toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapsa, parti için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar. Aslında bu Avrupa Oyunları için protokol imzalanması ama bir yandan da olimpiyatlar için büyük bir lobicilik çalışması. Burada bu meseleyi böyle görmek lazım. İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Üsküdar'da 3 kişinin öldüğü silahlı çatışma: Gözaltılar var
Fatih Erbakan, sokak hayvanlarının 'uyutulması' teklifine karşı çıktı: 'Batı ülkelerini taklit etmemiz doğru değil'
Lisede gıda zehirlenmesi paniği: Onlarca öğrenci hastanelik oldu

Gündem Haberleri