Özgür Özel: Cemevleri ibadethane kabul edilene kadar talebinizin arkasındayım

Özgür Özel, Erikli Baba Eğitim ve Kültür Vakfı ve Cemevi'ni ziyaret etti. Özel, "Cemevleri devlet nezdinde ibadethane kabul edilip, camiye ne yapılıyorsa Cemevine de aynısı yapılacağı güne kadar bu talebinizin sonuna kadar arkasındayım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zeytinburnu'nda bulunan Erikli Baba Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi'ne ziyarette bulundu. Muharrem Ayı münasebetiyle lokma ve aşure dağıtımı yapılan etkinlikte, deyişler söylenerek dualar edildi. Burada konuşan Özgür Özel, alevi vatandaşlar için eşitlik vurgusu yaptı.

"CEMEVLERİ İBADETHANE KATEGORİSİNE GİRMELİ"

Özel, Cemevlerinin camiler gibi ibadethane sayılması gerektiğini belirterek, "Hazreti Hüseyin'in ve beraberindeki 72 şehidin şehadet günü olan Muharrem'i geride bıraktık. Bir kez daha Kerbela'da yaşanan acıları anıyor, Yas-ı Muharrem oruçlarınızın kabul olmasını niyaz ediyor, tüm canların tuttukları oruçlar, paylaştıkları lokmalar, ettikleri duaların Hak katında kabul olmasını yürekten diliyorum. Aleviler, "incinsen de incitme" anlayışıyla bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine, dostluğuna, komşuluğuna en çok katkı yapan yüreklerdir. Cemevleri ile ilgili talepleriniz yıllardır ortadayken, bir yandan bu ülkede anayasaya göre her yurttaş eşitken, Sünni bir yurttaşın ibadethanesi camilerin her ihtiyacı karşılanırken, aynı vergiyi ödeyen; vergi verirken eşit ama hizmet alırken eşit olmayan Alevi yurttaşlarımızın ibadethaneleri Cemevleri, devlet nezdinde ibadethane kabul edilip, camiye ne yapılıyorsa Cemevine de aynısı yapılacağı güne kadar bu talebinizin sonuna kadar arkasındayım. Cemevini ibadethane saymayan, gün gelince "Cemevi cümbüş evi" diye küstahlaşan sonra o söylemleri terkeden, Alevilik inancını bir inanç, semahı bir ibadet değil de bir kültürel faaliyet, bir renk veya eğlenceymiş gibi gören, o ibadetin yasını hissetmek yerine, onu cümbüşle, müzikle eş tutan, eğlence ile eş tutan anlayış Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projeleri ile gencecik evlatlarımızın zihinlerine kendi ifadeleriyle kindar bir nesil yetiştirme hevesiyle ortaya koydukları bu zihniyete sonuna kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların anayasaya göre eşit olduğuna dikkat çeken Özel, "Her birimizin görevi eşitliği haykırmaktır. Her birimizin görevi; birlik, beraberlik ve özgürlük demektir. Her birimizin görevi; aydınlıktan, çağdaşlıktan, laiklikten yana tavır almaktır. Türkiye'de herkes eşittir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Balkondan bakarken dengesini kaybetti, 10 metre yükseklikten zemine çakıldı
Aydos Ormanları'ndaki yangın kontrol altına alındı, alevlerin oluşturduğu hasar böyle görüntülendi
Sulama kanalına giren çocuk boğulma tehlikesi geçirdi

Gündem Haberleri