OHAL

Kısaca OHAL dediğimiz olağanüstü hâl uygulaması, olağanüstü durumlarda, özellikle kamu düzenini tehlikeye sokan girişimlerin, olağan yollar ile bertaraf edilmesinin zor olduğu zamanlarda başvurulan bir yönetim şekli. 

Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmekte, ipleri Türkiye düşmanlarının elinde olan örgütlerden biri olan Feto terör örgütü, özellikle halkımızın ve siyasilerimizin  dini hassasiyetlerini kullanarak ülkeyi ele geçirmeye çalıştı. Örgüt, Bu çalışmanın  devamında, kendi  kontrollerindeki Asker vasıtası ile darbe girişimde bulundu. Belkide milyonlarca insanımızın Canına mal olacak Bu girişim, ülkenin Cumhurbaşkanının cesur ve kararlı duruşu, halkın Cumhurbaşkanımızın çağrısına canları pahasına karşılık vermesi ve parti ayrımı yapılmaksızın Siyasi partilerin bu girişime karşı birliktelik mesajı ile başarısız şekilde son buldu. Her ne kadar girişim başarıya ulaşmadıysada devletin nerdeyse her kademesine sızmış olan örgüt mensuplarını temizlemek ve yeni girişimleri önlemek için yukarıdaki tanıma uygun olarak kamu düzenini koruma adına OHAL’e ihtiyaç duyuldu. OHAL’in süresi konusu başka bir tartışma konusu olmak kaydı ile süreci irdelemek istiyorum. Süreç özellikle başlangıçta bazı mağduriyetler oluştursada kimse OHAL’in gereksiz olduğu fikrini öne sürmedi. 
Ancak OHAL güvenlik ve kamu düzeninin korunması niyeti ile getirilmiş olsada, bazı kamu görevlileri beceriksiz yönetim şekillerini OHAL e sığınarak tolere etme yoluna gitmekte ve mağduriyetler oluşturup halkın OHAL in olumsuzluklarını hissetmesini sağlamaktalar.  Güvenlik mensupları dışında, Tayin isteyen kamu görevlisinin,   Emekliliği dolan  öğretmenin, mecburi hizmetini tamamlamış  doktorun, kendine uygun gördüğü bir alanda kariyer yapmak isteyen akademisyenin ve daha nice insanımızın doğal talepleri , yöneticileri tarafından OHAL gerekçe gösterilerek reddedilip mağduriyetler oluşturmakta. Siyasi otorite ve halkın haklı teveccühünü kazanmış Cumhurbaşkanımız bu ve benzeri doğal yaşamı etkileyen hak ihlallerine izin vermemeli. Haklı bir gerekçe ile getirilmiş bu yönetim şekli, hedeflenenin dışında yani güvenlik ve kamu düzeninin korunması dışında keyfi uygulamalar ile sulandırılmamalı. Her bir mağduriyet, ardında  mağdur edilen kişilerin ailesi, tanıdıkları ve özellikle kötü niyetli kişilerin olumsuz propoğandasını oluşturacaktır. Güneydoğuda bir memurun emeklilik işleminin, Ege’de eş veya sağlık durumundan tayin bekleyen öğretmenin,  Trakya’da mecburi hizmetini tamamlamış bir doktorun OHAL gerekçesi ile hak mahrumiyetine uğratılmasının güvenlik kaygısı ile ilgisi olmadığı gibi haklı gerekçe ile getirilen uygulamayı karalama yolunu açar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri