Nurten Yontar kimdir, aslen nereli? CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar kaç yaşında, evli mi?

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekerek konuşmasının sonunda peruğunu çıkardı. Peki Nurten Yontar kimdir, aslen nereli, evli mi?

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekti ve konuşmasının sonunda peruğunu çıkardı. Gelişme sonrası Nurten Yontar'ın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Nurten Yontar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

NURTEN YONTAR KİMDİR?

1965 yılında Bulgaristan Kırcaali'de dünyaya gelen Nurten Yontar, 1977'de ailesiyle birlikte Göç Anlaşması ile İstanbul Gaziosmanpaşaya yerleşmiştir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur.

Yontar, yüksek lisansını da aynı bölümde tamamlamıştır. Ayrıca 25 yıl özel sektörde (hayat ve emeklilik, sigorta sektörü) insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Bunun yanı sıra sandık, okul sorumlu ve müşahiti, mahalle sorumlusu görevlerinde bulunmuştur.

Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu yönetiminde, 2015 yılında Süleymanpaşa ilçe yönetiminde sayman olarak, 2015-2017 yılları arasında Tekirdağ İl yönetiminde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev almıştır.

2018 yılında yapılan Tekirdağ İl Kadın Kolları seçiminde İl Başkanı olarak seçilmiştir. Yontar, 2019 Yerel seçimlerinde ise bu defa Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi seçilmiştir.

İngilizce bilgisi orta derecede olan isim, Bulgarca'yı iyi düzeyde bilmektedir. Atatürk Düşünce Derneği, Türk Kızılay Derneği üyesidir ve bunun yanı sıra Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri derneği Başkan yardımcılığı görevini üstlenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ünlü tenisçi kariyerine son vererek emekli oldu
Mersin'de KYK yurdunda öğrenciye cinsel saldırı iddiası asılsız çıkmıştı: 15 hesap yöneticisine işlem başlatıldı
Ankara Gar saldırısının 9’uncu yılı: Hayatını kaybeden 103 kişi anıldı

Gündem Haberleri