Narin'in adı Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından yeniden yaşatılacak

Gülben Ergen’in kurucusu ve Başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran'ın adını yaşatmak için bir anaokulu yapılacak.

Gülben Ergen’in kurucusu ve Başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 54. anaokulunu Adıyaman’da açtı. Yapımını Bridge To Türkiye Fund’ ın üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye - BTF Anaokulu” ismi verildi. Ergen, Türkiye’de bir sembol haline gelen Narin’in adını yaşatmak için Diyarbakır’da da bir anaokulu yapacaklarını duyurdu.

Depremi unutmadığını, unutturmayacağını, afet bölgesine desteklerinin ve anaokulu açılışlarının devam edeceğini vurgulayan Gülben Ergen; çocuk gelişiminde 0-6 yaş arasında gerçekleşen ve eğitim materyalleri içeren oyuncakları da içeren okul öncesi eğitimin önemini ve her ilimizde, ilçemizde, köyümüzde anaokulları bulunmasının gereğini vurguladı. Ergen; Bridge To Türkiye Fund’ın kurucusu ve yetkililerine destekleri için ayrıca teşekkür etti. Gülben Ergen; Diyarbakır’da dava süreci devam eden, tüm Türkiye’de bir sembol haline gelen Narin’in adını yaşatmak için de Diyarbakır’da açacağı anaokulunun temel atma çalışmalarının başladığını duyurdu. Çocukların temel yaşamak hakkını vurgulayan Gülben Ergen, Narin’in davasının sonuna kadar peşinde ve takipçisi olacağını söyledi.

100 öğrencisi var

Açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, BTF kurucusu ve Başkanı Emin Pamucak, BTF Stratejik Gelişim Başkanı Şule Kıvanç Ancieta, BTF Yönetim Kurulu üyesi Jordan M. Scepanski, Adıyaman Valisi Dr, Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli başta olmak üzere çok sayıfda davetli katıldı. Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Çocuklar Gülsün Diye-BTF Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak.

Birçok ilde var

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay Reyhanlı, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya Manavgat, Manisa-Soma, Gaziantep Şahinbey, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru, Diyarbakır-Bismil, Denizli, Siirt, Niğde, Diyarbakır-Hani, Kahramanmaraş Pazarcık, Gaziantep-Islahiye, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Hatay Samandağ, Adıyaman Gölbaşı ve Malatya’da anaokulları yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri