Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen videoya yayın yasağı: 'Teyit edildi, adli ve cezai hesap sorulacak'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün avukatları sosyal medyada dolaşıma giren video hakkında açıklama yaparak videodaki görüntülerin Sarıgül'e ait olmadığının teyit edildiğini söyledi.

Sosyal medyada dolaşıma giren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen videoya ilişkin Sarıgül'ün avukatları Burcu Aydın ve Ceylan Türkoğlu açıklama yaptı.

Mustafa Sarıgül ile ilgili olduğu iddiasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlanan görüntülerin Mustafa Sarıgül'e ait olmadığı belirtilen açıklamada görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alındığı kaydedildi.

Raporun bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulduğu ifade edilirken söz konusu video hakkında yayın yasağı alındığı kaydedildi.

Öte yandan videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşan ve yayılmasına yardımcı olan tüm hesapların kayıt altına alındığının altı çizilirken paylaşım sahipleri hakkında savcılık şikayetlerinin işleme konulduğu duyuruldu.

Yayın yasağı getirildi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilimiz Mustafa Sarıgül ile ilgili olduğu iddiasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlandığı görülen videodaki görüntülerin müvekkilimiz Mustafa Sarıgül'e ait olmadığı, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alınmış olup bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulmuştur.

Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2024/182447 E. sayılı dosyası ile yayın yasağı kararı vermiştir. Suça konu işbu videoyu, sosyal medya hesaplarında paylaşan, yayılmasına yardımcı olan tüm hesaplar kayıt altına alınarak, suça iştirak eden bu paylaşım sahipleri ile ilgili savcılık şikayetlerinin işleme konulduğunun altını çizeriz.

Sosyal medya hesaplarında etkileşim temin etme gayesiyle suça ortak olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında hiçbir ayrım gözetilmeksizin hukukun imkân tanıdığı adli ve cezai hesabın sorulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Düzce'de "Baja Şampiyonası" heyecanı
Para tenisçi Ahmet Kaplan, Paris 2024 kotası aldı
"Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi restore edildi

Gündem Haberleri