Murat Kurum'dan boşalan TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına, Galip Ensarioğlu seçildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum'dan boşalan TBMM Çevre Komisyonu başkanlığına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu seçildi.

TBMM Çevre Komisyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine atanan Murat Kurum'un yerine komisyon başkanı seçmek üzere Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın başkanlığında toplandı. Aydın, Başkanlık Divanına ulaşan adaylık önergesini okuttu. Önergede, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu'nun başkan seçilmesine ilişkin teklif edildi. Aydın, önergenin ardından gizli usul ile oylamayı yaptı. Oylama sonucunda Ensarioğlu 20 oy alarak komisyon başkanlığına seçildi.

Komisyon Başkanı Mehmet Galip Ensarioğlu, "Çevre Komisyonu hep beraber, yine gördüğümüz gibi, çalışmalarımızda da her zaman fikir birliğiyle, oy birliğiyle kararlar alan önemli bir Komisyon. Bu Komisyonun çalışmalarında bilmenizi isterim ki bütün arkadaşlarımızın fikir, düşünce ve eleştirileri her zaman yönetim biçimimizde esas olacaktır. Birlikte daha yaşanabilir bir ülke için, daha temiz, daha güzel bir çevre için hep beraber elimizden geleni yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla, buradaki arkadaşlarımızın tümünün fikir, düşünce, öneri ve eleştirileriyle parti ayrımı gözetmeksizin birlikte yöneteceğiz çünkü Çevre Komisyonu diğer komisyonlardan çok daha farklı, bugüne kadar işleyişi bakımından da bundan sonra da çalışması bakımından da öyle olacak. Birlikte güzel işler yapacağımız kanaatindeyim. Herhalde bu dönem son toplantımız olacak. İnşallah, yeni dönemde daha önce Murat Kurum Bakanımızla çalışmasını başlattığımız çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Başkanımızın Bakanlığa gitmesiyle birlikte daha güçlü bir şekilde, inşallah, bu Komisyon hem temsil edilecek hem güzel işler yapacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CHP'den TÜİK hakkında suç duyurusu: 'Yıllardır veri karartıyor, halkın cebinden parasını çalıyor'
BTK'dan yazılım sistemlerindeki arızaya ilişkin açıklama: Küresel kesinti siber saldırı kaynaklı mı?
Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, canlarla birlikte oruç açtı

Gündem Haberleri