MSB son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Kayseri'de 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağına ilişkin, "12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Erkilet-Kayseri'den eğitim-test uçuşu için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle 4 Haziran'da kaza kırıma uğramıştır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi sonrası açıklığa kavuşacaktır. Elim kazada şehit olan iki kahraman pilotumuza bir kez daha Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

'1 PKK'LI TERÖRİST TESLİM OLDU'

Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 521'i Irak'ın, 630'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1151'e ulaşmıştır. Ayrıca, bu hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur" dedi.

'1343 KİŞİ HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ'

Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 344 kişinin yakalandığını aktaran Aktürk, "1343 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 5'e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 58 bin 292 olmuştur" bilgisini verdi.

'UÇAK RUTİN BAKIMLARIN ARDINDAN HAVALANDI'

Tuğamiral Aktürk'ün açıklamasının ardından MSB kaynakları gazetecilerin gündemdeki konulara sorularını yanıtladı. Kayseri'de, iki askerin şehit olduğu uçak kazasına teknik bir arızanın sebep olup olmadığına ilişkin, uçağın Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde yapılan rutin bakımlarının ardından 4 Haziran'da havalandığı, şehit olan her iki Pilot Albay'ın da öğretmen ve tecrübeli pilotlar olduğu belirtilerek, kaza kırım nedeninin henüz belirlenemediği bildirildi.

'SÖZDE SEÇİMLER TAMAMEN İPTAL EDİLMELİ'

PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan uzantısı PYD/YPG'nin gerçekleştirmeye çalıştığı sözde yerel seçimlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in gerekli uyarıları yaptığı kaydedilerek, sözde seçimlerin tamamen iptal edilmesi gerektiği, aksi bir durumun kabul edilmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. ABD'den F-16 uçaklarının tedariki ve mevcut uçakların modernizasyona ilişkin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik sürecinin daha önce açıklanan takvime uygun olarak olumlu şekilde devam ettiği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Filenin Efeleri galibiyete hasret!
Haluk Bilginer’e sürpriz 70. yaş kutlaması!
Bağcılar'da ambulansa yol vermeyen sürücü yol kesip kavga çıkardı!

Gündem Haberleri