MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: Yeşil kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan PKK'nın sözde kurumlar genel sorumlusu "Tekin Guyi" kod adlı Abdülhamit Kapar'ı, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde etkisiz hale getirdi.

MİT, saha ajanlarının uzun süredir izini araştırdığı "Tekin Guyi" kod adlı Abdülhamit Kapar'ın Suriye'nin Kamışlı bölgesinde olduğunu tespit etti. Bunun üzerine düzenlenen nokta operasyonu ile terörist etkisiz hale getirildi. 32 yıldır örgüt içerisinde bulunan Kapar, 2021 yılında MİT'in Mardin Derik'te gerçekleştirdiği operasyondan sağ kurtulması üzerine kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak, başarılı olamadı.

Abdülhamit Kapar, 1992 yılında PKK/KCK'ya katıldı. 1992'den 2011 yılına kadar Irak Mahmur Kampı'nda, Haftanin alanında ve Hakurk bölgesinde faaliyet yürüttü. 2011 yılından itibaren örgütün askeri eğitim faaliyetlerinde sözde sorumlu düzeyde yer aldı. 2014'ten itibaren Irak Sincar'da sözde sorumlu olarak faaliyet gösteriyordu. 2016 yılında ise Haftanin alanında PKK/KCK sözde gümrük ve asayiş sorumlusu olarak faaliyet yürütüp ardından örgüt tarafından sözde Haftanin eyalet sorumlusu yapıldı. 2017'de Sincar'da PKK/YBŞ sözde genel sorumlusu yardımcısı olarak faaliyet yürüten Kapar, 2018 yılında Suriye'ye geçerek PKK/YPG Derik eyaleti sözde kurye sorumlu olarak faaliyet yürütmeye başladı. Son olarak 2021 yılından itibaren PKK/YPG sözde kurumlar genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

PKK/KCK'nın Suriye'de uzantısı YPG bünyesinde yer alan maliye, lojistik birimleri, enternasyoneller taburu, kurye birimi, sanayi birimi, hapishaneler ve tünel inşaatı gibi tüm sözde kurumların bağlı olduğu Abdülhamit Kapar, PKK/YPG'nin Suriye'deki en önemli sözde sorumlularındandı. Ayrıca, terör arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan Abdülhamit Kapar, Şırnak/Uludere Taşdelen Jandarma Karakolu'na yönelik 15 Mayıs 1992'de gerçekleştirilen ve 26 erin şehit olduğu, 2 erin kaçırıldığı eylemi organize etmesi nedeniyle MİT tarafından hedef listesindeydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

'Aizanoi Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
25 Ağustos 2024 Pazar İSKİ'den önemli uyarı! Bidonları hazırlayın bugün bazı ilçeler saatlerce susuz kalacak
Doktorları şoke eden olay! Yumurtalıklarından 23 kilo büyüklüğünde kitle çıkarıldı

Gündem Haberleri