Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ders süreleri değişti!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile bazı il ve ilçelerde ders saatlerinin değiştiği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile kış saati nedeniyle kentlerdeki okullarda ders sürelerinde değişikliğe gidildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki 81 ilin valiliklere “kış saati” uygulamasına geçilmesi nedeniyle bir genelge gönderdi. Kış saati nedeniyle öğrencilerin olumsuzluk yaşamaması nedeniyle yapılan değişiklikleri içeren genelgeden İstanbul’da bulunan okullar da etkilendi.

Ders süresi kısaldı!

İstanbul Valiliği’nden konuya dair yapılan açıklamada, kentte bulunan 34 ilçede ikili eğitim verilen okullarda ders sürelerinin değiştiği bildirildi. Buna göre, İstanbul’un 34 ilçesinde ikili eğitim yapan kurumlarda 40 dakika olan ders süresinin 35 dakikaya inmesi kararlaştırıldı.

81 il valiliğine gönderilen ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasını taşıyan "okul ve ders saati uygulaması" başlıklı genelde yetkililerden kış saati uygulaması sırasında derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlemesi istendi. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin de durumdan olumsuz şekilde etkilenmemeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

Yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle okullara "ders saati" ayarı geldi


Yaz saati uygulamasının devam edeceği vurgulandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayınlanan genelgede, Türkiye’de yaz saati uygulamasının gün ışığından fazla yararlanmak amacıyla devam edeceği belirtildi.

Geneldede; mevzuata uygun biçimde, çalışanların ve iş günü koşullarının dikkate alınarak yeni ders saatlerini belirleme yetkisinin valiliklerde olduğu hatırlatılırken, “kış saati”ne uygun düzenlemelerin yapılması gerektiği kaydedildi.

Bu bilgiler doğrultusunda geneldeki koşullar göz önünde bulundurularak İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise İstanbul’daki okullarda ders saatlerinin beş dakika kısaltılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Uygulamanın yalnızca 34 ilçede ikili eğitim veren okullarda hayata geçirileceği öğrenildi.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde olduğu ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki derslerin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerdeki valiliklere verildiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Silahlı saldırıda ayağından yaralanmıştı: Serhat Akın'dan umutsuz paylaşım
‘Yenidoğan çetesi' skandalında hastanesi de listedeydi: Eski Bakandan açıklama geldi
Boşanma davalarında önemli yenilik! 2024 Boşanma davalarında yeni kanun ne olacak? İşte yeniden dava açma süresi

Gündem Haberleri