Mahir Akkoyun serbest bırakıldı! Kılıçdaroğlu’ndan Akkoyun’a telefon

Market raflarına yerleştirdiği “Erdoğan sayesinde” çıkartmaları ile gündem olan ve dün sabah saatlerinde göz altına alınan Mahir Akkoyun serbest bırakıldı.

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurmasının ardından büyük gündem yaratan Mahir Akkoyun aynı gün adliyede yapılan işlemlerinin ardından serbest kaldı.

İzmir Konak Güvenlik Şube tarafından gözaltına alınan Akkoyun, karakola götürülmesinin ardından İzmir Bayraklı Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. “Seçim düzenini bozma” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamaları yöneltilen Akkoyun, ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Akkoyun’un adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

Büyük coşkuyla karşılandı

Çıkan karar sonrasında adliyeden ayrılan Murat Akkoyun büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Basın mensuplarına açıklama yapan Akkoyun, “Rahatsız etmeye devam edeceğim” dedi.

Akkoyun adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaptığım tasarımların birçoğu aslında bu ülkede hali hazırda var olan yoksulluğu, sefaleti, yüksek fiyatları ele alan ve bunlara dair bir şey söyleyen, bu yoksulluğun sefaletin sorumlularına karşı bir şeyleri ifade eden tasarımlardı. Milyonlarca insanın tasarımları benimsemesi, bunları sokaklara, marketlere, gıda reyonlarına yapıştırması benim hayat pahalılığını gündeme getirme amacımı nihayete erdirmiş oldu. Bugün gördüğümüz dayanışma da bu halkın yoksulluğa, sefalete işçisiyle emekçisiyle tepki gösterdiği, birbirine sahip çıktığı bir zeminin varlığını göstermiş oldu. Bu açıdan mutluyum. Bu söylediklerimden çok rahatsız oldular. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye de devam edeceğim”

Paylaşımlarına devam etti

Muart Akkoyun’un serbest bırakılmasının ardından “mahirgra” hesabından yaptığı ilk paylaşım da büyük ilgi gördü. “Nerede kalmıştık? Rahatsız etmeye devam” sözleri ile duygularını ifade eden Akkoyun’un paylaşımı yüz binden fazla beğeni aldı. Akkoyun, gözaltına alındığını da kişisel Twitter sayfası üzerinden duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan telefon 

Öte yandan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Murat Akkoyun’u telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

“Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde” demek suç sayılmadı! Etiketleri hazırlayan kişi beraat etti…

Gündem Haberleri