Mahir Akkoyun kimdir? Mahir Akkoyun neden gözaltına alındı!?

Sosyal medyada son birkaç gündür büyük yakın uyandıran "Erdoğan sayesinde" akımını başlattığı bilinen tasarımcı Mahir Akkoyun, İzmir'de gözaltına alındığını duyurdu.

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Sosyal medyada büyük ilgi gören ve market raflarında yer alan etiketlerin yanına yapıştırdığı "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmaları ile tanınan tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı. 

Son birkaç gündür sosyal medyada büyük ilgi gören akımı başlatan, görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun gözaltı haberini kendi Twitter hesabından duyurdu. "Mahirgra" isimli hesabından "Gözaltına alınıyorum" ve "Konak güvenlik şube" tweet'lerini atan Akkoyun ile ilgili başka bir açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

Market raflarında artan etiket fiyatlarına tepki olarak hazırladığı çıkartmaları yapıştırarak gündeme gelen Mahir Akkoyun, büyük ilgi görmüştü. Üzerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin resimlerinin ve "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" yazılarının bulunduğu yapıştırmaları, markette etiketlerin tam yanına yerleştirerek fotoğlayan Akkoyun'un paylaşımları ses getirmişti.

Mahir Akkoyun kimdir?

Gözaltı haberinin duyulmasının ardından, "Mahir Akkoyun kim?" sorusu da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Görsel iletişim tasarımcısı olduğu bilinen Mahir Akkoyun, İzmir'de yaşıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu olan Akkoyun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sanat Tiyatroları'nda 2021 yılından bu yana Sanat Yönetmeni olarak görev yapıyor.

Siyasiler tepki gösteri

Mahir Akkoyun'un gözaltına alınmasına farklı partilerden tepki geldi. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada kararı eleştirerek; "Aşırı tarafsız(!) yargımız yine hırsızların değil “hırsız var” diyenlerin peşinde maşallah! Gerçekleri söyleyenler değil, ülkeyi bu hale getirenler YARGILANACAK." ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da paylaştığı tweet'te; "“Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde.” Çıkartmalarını hazırlayan Mahir Akkoyun, yine “Erdoğan sayesinde” gözaltına alındı! “Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben.” Diyen Erdoğan, zaten bu tablonun tek sorumlusudur! Burada suç nerde?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Siyasiyelerin yanı sıra pek çok ünlü isim de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Mahir Akkoyun'un serbest bırakılması gerektiğini söyledi.


Mahir Akkoyun'un ödülleri

İzmir Avrupa Caz Festivali Afiş Yarışmasında birincilik ödülü
İKSEV – İzmir Avrupa Caz Festivali 20. Caz Afiş Yarışmasında ikincilik ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Logo Yarışması Birincilik Ödülü
Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Ana Sanat Dalı En İyi Diploma Projesi Ödülü
18 Genç Beyin Fırtınası Grafik Tasarım Günleri Yarışması birincilik ödülü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

“Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde” demek suç sayılmadı! Etiketleri hazırlayan kişi beraat etti…

Gündem Haberleri